MónTerrassa
El Social Weekend Vallès reunirà persones amb esperit innovador
  • CA
Presentació del Social Weekend Vallès | Consell Comarcal

!--akiadsense-->

El Social Weekend Vallès és una trobada d’un cap de setmana on participen persones de diferents perfils i activitats professionals -tecnologia, programació, disseny, màrqueting, desenvolupament de productes, recerca, etc-, amb esperit innovador i inquietuds socials. Té l’objectiu d’impulsar innovacions socials que es puguin desenvolupar com a activitat econòmica després de la trobada. Es farà els dies 30 de setembre i 1 i 2 d’octubre a Cal Temerari de Sant Cugat del Vallès.

El Social Weekend Vallès és una iniciativa impulsada pel Consell Comarcal del Vallès Occidental i la Xarxa dInnovació Social del Vallès amb el suport de la Generalitat de Catalunya, el Servei dOcupació de Catalunya, el Ministerio de Empleo y Seguridad Social i la col•laboració de lAjuntament de Sant Cugat i la Fundació Sant Cugat Actiu, i la col·laboració de Cal Temerari, la Xarxa d’Economia Social de Sant Cugat, Calidoscoop i LabCoop. A la presentació hi ha participat el conseller comarcal de Promoció Econòmica Joan Carles Paredes i la regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, Joana Barbany. També s’ha presentat el Concurs d’Idees innovadores que es convoca des del Consell Comarcal.

El conseller de Promoció Econòmica del Consell Comarcal, Joan Carles Paredes ha explicat que “el món de la innovació està ple d’iniciatives orientades clarament al mercat, a la maximització del benefici econòmic i a l’escalabilitat ràpida de models de negoci. Cada vegada apareixen més innovacions que s’orienten a resoldre necessitats socials de treball, consum, finançament, habitatge, cultura, medi ambient, etc. amb voluntat de transformació social i des de la Xarxa d’Innovació Social del Vallès i des del Consell Comarcal volem oferir espais de trobada i acceleració d’aquestes innovacions socials. Aquest és el cas del Social Weekend Vallès i del Concurs d’idees innovadores”.

Per la seva banda, la regidora de promoció econòmica de Sant Cugat, Joana Barbany ha assegurat que “l’emprenedoria i en especial l’emprenedoria social és un eix prioritari que treballem des de l’Ajuntament. El treball en xarxa amb d’altres organismes, com en aquest cas el consell comarcal, contribueix a reforçar les nostres línies estratègiques i millorar-ne els resultats “.

Un cap de setmana creant

El Social Weekend Vallès és un esdeveniment on persones amb diferents perfils professionals col·laboren i cocreen voluntàriament, durant dos dies de treball intens, per desenvolupar al màxim la viabilitat d’idees innovadores socials. Es dirigeix a persones amb iniciativa innovadora i inquietuds socials que vulguin aprendre a generar projectes socials, que tinguin una idea d’innovació social i vulguin testejar-la en equip o que treballin en el sector social, ambiental, cultural, emprenedor i que vulguin aportar a les idees daltres persones emprenedores.

Després del Social Weekend Vallès cada participant coneixerà Les eines per engegar una start-up social, el treball en equip multidisciplinari, de manera col·laborativa i autogestionada, la mentoria social i empresarial basada en la retroalimentació professional de les idees i els projectes i el treball en xarxa de la comunitat emprenedora del Vallès.

El programa del Social Weekend Vallès es desenvolupa inspirat en la metodologia d’aprendre creant (“learning by doing”), desenvolupada per Startup Weekend, una iniciativa impulsada per la Kauffman Foundation en la que des del 2007 han participat més de 100.000 emprenedors de 108 països.

Com funciona el Social Weekend Vallès?

El programa del Social Weekend Vallès es divideix en:

Divendres a la tarda: l’esdeveniment comença amb una xerrada inspiradora d’una persona que ja hagi desenvolupat idees d’innovació social, continua amb la presentació d’idees, on cada participant pot presentar una o diverses idees. Es disposa d’un minut en què s’haurà d’explicar quina és la idea i quin equip es busca. Mitjançant una dinàmica participativa, entre totes les persones participants es duu a terme la selecció de les idees. A partir d’aquesta selecció, els equips de treball, preferentment multidisciplinaris, es creen de manera autogestionada.

Dissabte durant tot el dia: els equips s’autoorganitzen i se centren en el desenvolupament i la validació de la idea, amb el suport i la mentoria de professionals de la tecnologia, la recerca i l’empresa social. L’objectiu és que els equips acabin el segon dia amb un model de viabilitat, un pla de treball bàsic i un prototip.

Diumenge matí i migdia: al llarg del matí els equips preparen la presentació del seu projecte, i al migdia es fa la presentació de les idees, en què els equips tenen cinc minuts per explicar el seu projecte d’innovació social i un torn d’un parell de preguntes obertes per part d’un equip de persones expertes en tecnologia, recerca i empresa social, que els hi farà un retorn a tots els equips dels seus punts forts i febles.

Concurs d’idees innovadores

Ja està oberta la convocatòria de la 3a edició del concurs: Idees innovadores per a reptes socials. L’objecte de la convocatòria és identificar, fer emergir i accelerar la posta en marxa idees innovadores que tinguin potencial de crear ocupació de manera sostenible i que es plasmin en una proposta inicial de projecte empresarial. Tota la informació es pot trobar a https://innovaciosocialvalles.cat/idees-innovadores/convocatories/convocatoria-3a-edicio/ i el termini per presentar sol·licituds finalitza el proper 24 d’octubre.

Joan Carles Paredes explica que “el Social Weekend és un previ per aquelles persones que presenten un projecte i volen testejar-lo en grup per adquirir noves idees o bé reorientar-lo. El Concurs didees es va crear abans que el Social Weekend i es va detectar aquesta necessitat per part dalguns emprenedors i emprenedores. Des del Consell Comarcal es va promoure el Social Weekend que ja es va estrenar l’any passat a Terrassa. No és obligatori participar al Social Weekend per presentar-se al concurs, però ajuda a complementar els projectes presentats al concurs, sobretot pel treball en equip que hi ha al darrera”.

Les propostes presentades cal que al concurs cal que:

  • Estiguin vinculades al sector de l’economia social i solidària.
  • Proposin un model de gestió empresarial que fomenti la democràcia interna i la responsabilitat social amb el territori.
  • Incorporin elements innovadors ja sigui en la pròpia idea com en el producte, servei o procés.
  • Potenciïn i fomentin la cultura emprenedora, la participació i la creativitat.
  • Siguin possible concretar-les en projectes amb impacte econòmic directe o indirecte.

Es poden presentar: associacions, entitats i/o fundacions, ciutadans/es (emprenedors, desocupats,…), cooperatives i empreses, universitats i centres de recerca, i escoles de formació professional, altres anàlogues a les anteriors.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa