MónTerrassa
El Consell Comarcal aposta per una “OFF-icina E-ficient”
  • CA

Coincidint amb la Setmana del Medi Ambient, i la commemoració avui 5 de juny, del Dia Mundial del Medi Ambient, el Consell Comarcal ha engegat el projecte “Sensibilització contra el contra el canvi climàtic i la millora de l’entorn” que preveu realitzar actuacions per informar, sensibilitzar i canviar hàbits entre els treballadors i treballadores del Consell per tal d’assolir un estalvi energètic i econòmic a les instal·lacions comarcals, així com fomentar actituds més respectuoses amb el medi ambient. Aquest és un dels projectes nascuts arran del procés de pressupostos participatius que per primera vegada s’ha realitzat al Consell Comarcal i que està liderat i desenvolupat per un grup de treballadors i treballadores.

El grup de treball del projecte realitzarà aquesta setmana una actuació de conscienciació mitjançant una retolació específica en diferents espais de les instal·lacions comarcals. Aquesta és una de les accions previstes en el projecte, com també s’està treballant en una auditoria energètica dels dos edificis comarcals i en un decàleg de bones pràctiques com a usuaris i usuàries d’una oficina eficient. Durant el mes de juny es realitzarà una jornada de sensibilització amb un grup de formadors especialitzat i les experiències recollides durant aquestes mesos de treballs.

A més, durant tot l’any es mantindrà informació puntual a la Intranet sobre elements de conscienciació, informació per al canvi d’hàbits, avaluacions a través de qüestionaris, recordatori de les diades més significatives en relació al medi ambient…

La voluntat del projecte és treballar de forma grupal idees que ajudin a conscienciar sobre la necessitat del canvi d’hàbits davant l’ús de la energia elèctrica per fer front al manteniment del medi ambient i reduir les emissions de CO2. Crear un pla de millora, a partir de la bibliografia consultada, adaptat a les instal•lacions i centrat en el compromís de tothom com a usuaris de l’energia elèctrica per una oficina eficient. També es vol treballar de forma individual per detectar els hàbits incorrectes i influenciar en uns hàbits acords a una oficina eficient des de la comunicació i l’educació en la sensibilització contra el canvi climàtic.

Des dels llocs de treball es pot contribuir a la millora de l’entorn amb petites accions com la instal·lació d’elements de consum vampir (led de on/off), regletes que es pugin apagar, sistemes d’estalvi de pantalles durant la jornada laboral, rellotges de llum que controlin els sistemes d’enllumenat, termòmetres, entre d’altres petits gestos per una Off-icina E-ficient.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa