MónTerrassa
El cicle infantil de l’escola Auró es converteix en “rural” per evitar-ne el tancament
  • CA

Al curs vinent 2021-22, l’escola Auró patirà un canvi de model en els cicles primerencs. I és que segons ha anunciat la regidoria d’Educació en Comissió informativa, s’ha decidit que P3 i P4 passin a formar una sola classe, deixant enrere els nivells i convertint-se en “cíclica”, o altrament més coneguda com a “rural”. D’aquesta manera, els nens dels dos primers cursos aniran junts, amb la mateixa dinàmica de grup.

Aquesta ha estat una decisió presa davant la falta d’inscripcions al centre educatiu de titularitat pública. I és que segons ha avançat la regidora Teresa Ciurana, Auró ha estat l’escola amb menys preinscripcions a P3 per al curs vinent. Només 10. “Si seguim amb la tònica de baixa demanda, l’any vinent afegirem P5 al grup. És una opció que hem pres per evitar el tancament, mantenir l’escola al barri de Can Palet i donar temps a la implementació del projecte educatiu que tot just ara comença a caminar, de la mà de l’Escola d’Art i Disseny” i amb la qual s’espera que reverteixi la situació fent-la més atractiva, ha assegurat Rafa Homet.

Des de la plataforma d’AMPAs i AFAs de Terrassa consideren que la “caiguda de la preinscripció (que no es concerneix només a aquest any) i l’estigmatització d’Auró i altres escoles són el reflex de la segregació escolar i la falta de polítiques educatives transformadores”. Afegeixen que el canvi de sistema s’han de valorar com “a propostes de millora” i no “com alternatives al tancament, perquè el tancament -és a dir, deixar un barri sencer sense una escola primària pública- no és admissible en cap circumstància, i menys per negligència política i social”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa