MónTerrassa
Projecte per remodelar i donar més vida al teatre de l’escola Joan XXIII

Terrassa vol remodelar i donar més vida al teatre de l’escola Joan XXIII. Amb aquest objectiu s’han reunit recentment responsables de l’equipament sociocultural, tècnics dels serveis de les àrees de Territori i Educació de la Generalitat de Catalunya i membres del govern municipal de Terrassa. El tinent d’alcalde de Drets Socials i regidor del Districte 6, Noel Duque, s’ha mostrat molt satisfet de la trobada ja que “per primera vegada a la història, hem aconseguit la implicació de totes les parts necessàries perquè un nou equipament cultural remodelat il·lumini el barri”.

Tant des de l’Ajuntament com des de la direcció de l’escola pública s’ha demanat un Pla específic per aquest teatre. Es tracta d’una reclamació històrica, no només per part de la mateixa escola i AMPA sinó també del mateix veïnat de Les Arenes. “Volem que s’hi puguin fer moltes més activitats, amb més programació cultural per al barri i que tingui unes millors prestacions per tot allò que hi passa dins”, ha manifestat el regidor.

Des del Consistori s’és conscient que el teatre de l’escola Joan XXIII porta molts i molts anys donant un servei “enorme” a entitats, associacions i persones del barri que volen mostrar els seus espectacles o propostes, més enllà de l’àmbit estrictament educatiu. I també s’és conscient que per poder continuar oferint aquest servei públic “necessita canvis” i millores urgents.

Portar la cultura als barris de Terrassa

I això és el que s’ha acordat. És només el primer pas però des de totes les parts s’han mostrat esperançats que s’acabin convertint les reclamacions en una realitat. També per al govern municipal és una prioritat ja que des de la regidoria de Cultura, encapçalada per Rosa Boladeras, s’ha fet un esforç en els darrers anys per “descentralitzar la cultura”. És a dir, per potenciar les activitats culturals més enllà del Centre, aportant espectacles musicals, cultura popular, teatre, dansa… arreu del territori. I es vol seguir en aquesta línia però per fer-ho cal tenir també espais aptes per acollir-los.

L’escola JOAN XXIII es troba ubicada a l’extrem oriental del districte 6, al nord-est de la ciutat. Va posar-se en funcionament el novembre de 1965, estretament vinculada a la tragèdia de la riuada de 1962 que va afectar molt especialment a tot el barri, ja que desenes de famílies vivien a tocar de la mateixa llera del riu. Va ser el frare escolapi Alexandre Garcia qui va organitzar tot el moviment associatiu per tirar endavant nombroses iniciatives per reconstruir el barri, i una d’elles va ser l’escola. Amb el pas dels anys el centre educatiu ha anat creixent i adaptant-se als nous temps i necessitats, i actualment aplega prop de 450 alumnes.

Façana de l’escola Joan XXIII de Terrassa | E. Joan XXIII

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa