MónTerrassa
Ballart es compromet a fer pressió per regular les mares de dia de Terrassa
  • CA

L’alcalde Jordi Ballart s’ha compromès a fer pressió per aconseguir una regulació de les mares de dia i els centres de suport familiar que donen servei a Terrassa. Aquest dimecres, dia 23 de novembre, el batlle s’ha reunit amb una delegació del col·lectiu de llars d’infants privades de la nostra ciutat, i una representació de l’Associació Catalana de Llars d’Infants.

L’objectiu era posar sobre la taula la situació actual que pateix el sector i el malestar generat davant de “l’absència d’un marc normatiu que reguli” i la reclamació de posar ordre en la proliferació dels darrers anys de mares de dia i centres de suport familiar. Fruit d’aquesta trobada, el govern municipal ha anunciat diverses accions que volen tenir el “màxim consens possible i el màxim acord i suport” de tots els agents implicats.

Reunió de les llars d’infants privades amb l’alcalde Jordi Ballart | Aj. Terrassa

Informar a la ciutadania de tota l’oferta i acreditacions

Per una banda, s’ha acordat crear un espai de trobada i col·laboració entre l’Ajuntament i les Escoles Bressol Privades per garantir que a la ciutat els serveis de cura d’infants compten amb la llicència i autoritzacions pertinents. I per l’altra, se sol·licitarà a la Generalitat de Catalunya la necessitat d’establir un marc normatiu que permeti regular aquest sector, establint criteris de funcionament.

El tercer gran acord pactat és posar a l’abast de la ciutadania tota la informació, de forma complerta, de l’oferta i acreditacions de les escoles bressol de la ciutat, públiques i privades. D’aquesta manera es vol evitar la situació de desconeixement d’algunes famílies que han descobert a posteriori que la llar on havien dut els seus fills no estava regulada ni constava en el registre del Departament d’Educació.

Les llars privades van mostrar públicament la seva queixa per com s’està gestionant el control sobre aquests espais de criança, que no estan subjectes a cap tipus de normativa i que molts actuen sense llicència de cap tipus, ni tan sols d’activitat econòmica. Afirmen que hi ha prop d’un centenar d’infants terrassencs que estan sent acollits en aquests centres irregulars, i han denunciat que hi ha més d’un espai de criança on les condicions de seguretat i higiene dels infants estan sent oblidats. Per tot plegat, van decidir portar el cas a la Sindicatura de Greuges de Terrassa perquè s’ho estudiés i perquè determinés si s’estaven vulnerant els drets dels infants.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa