MónTerrassa
El 25% de joves que acaba formació a LaFACT troba feina

El 25% de joves que acaben el programa formatiu per a l’ocupació de LaFACT Fupar surten amb feina. L’entitat treballa per aconseguir la inserció laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual. Un pas fonamental per a l’accés a un lloc de feina és comptar amb la formació necessària. i ha dut a terme un
programa de formació per a l’ocupació que han finalitzat 72 joves d’entre 16 i 29 anys, de Terrassa, Rubí i Sabadell.

Acompanyament individualitzat

Durant 10 mesos, han millorat tant la seva ocupabilitat com les seves competències professionals. LaFACT fa un acompanyament individualitzat tant pel que fa a la persona com a l’empresa per garantir l’èxit.

Nora Coral, participant, diu que “aquesta formació m’ha permès obtenir les eines i habilitats per crear el meu perfil professional i saber com trobar feina. Ara em sento segura i amb confiança en mi mateixa per començar el meu propi projecte.” El programa formatiu ofereix formació en diferents sectors com activitats industrials, comerç, neteja d’instal·lacions, mosso de magatzem i reposador, cambrer/a i barra en el sector de l’hostaleria, a més, d’habilitats transversals com tècniques de recerca de feina, treball en equip o ús de dispositius digitals i formació en igualtat de gènere, medi ambient i riscos laborals.

Primer contacte amb l’empresa

El programa va més enllà de l’enfoc teòric i assegura que la totalitat de les persones participants acaba tenint el seu primer contacte amb l’empresa, ja sigui en la modalitat de contracte de treball, de pràctiques professionals o bé visites a l’entorn productiu.

Per a Montserrat Lao, directora de LaFACT Fupar, l’èxit del programa que arriba a la seva tercera edició amb més de 140 persones formades, rau en “l’adaptació curricular de les matèries, els grups de classe reduïts, l’acompanyament psicològic i social individualitzats als futurs professionals, així com l’orientació a les empreses”. A més, és clau també el seguiment i suport continu a la persona que aconsegueix un contracte de treball i a l’empresa contractant.

Per a Maria José Figueras, directora tècnica del centre de formació de LaFACT Fupar, “el projecte permet treballar les competències personals i professionals, sent una oportunitat per aconseguir una primera experiència laboral o el retorn al mercat de treball amb un acompanyament per part de LAFACT Fupar i garantir un procés d’èxit.”

Aquest programa formatiu per a l’ocupació, juntament amb el desenvolupament d’itineraris professionals personalitzats, ha encoratjat també alguna de les
persones participants a retornar al sistema educatiu ordinari. És el cas del Javier Gil, un jove que ha decidit reorientar la seva vida i cursar un cicle formatiu de grau mig. En paraules d’en Javier “El programa m’ha ajudat a obtenir la millor versió de mi mateix i a poder tornar amb força al sistema educatiu. També m’ha
fet adquirir uns hàbits i rutines diàries per a la recerca d’opcions per inserir-me al món laboral i educatiu”.

Des de LaFACT Fupar es treballa perquè el màxim número de persones amb discapacitat intel·lectual aconsegueixin entrar al mercat laboral. Així, el 2021 van
ser 269 les persones que van tenir un lloc de feina amb el suport de l’entitat i 224 persones van participar en algun dels cursos de formació per a l’ocupació.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Mayka a novembre 05, 2022 | 15:59
  Mayka novembre 05, 2022 | 15:59
  El mèrit no és de LaFact sinó de les empreses que decideixen aprofitar els ajuts (aportacions econòmiques) provinents dels nostres impostos en el cas que contractin treballadors/es d'aquestes característiques.
  • Icona del comentari de: Juanjo a novembre 05, 2022 | 23:30
   Juanjo novembre 05, 2022 | 23:30
   Totalmente de acuerdo, Mayka. Si no recibieran subvenciones por contratar a ciertos colectivos, otro gallo cantaría. Ya podrían estudiar, ya, que no habría tu tía. Por cierto, quien anuló la subvención por contratar a mayores de 55 años fue Eme Punto Rajoy, pero esta anulación no fue publicada en los periódicos ni apareció en ninguna televisión. Qué cosas, ¿eh?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa