MónTerrassa
Educació ultima recuperar la jubilació parcial dels docents de la concertada als 62 anys

La Conselleria d’Educació de la Generalitat, els sindicats i les patronals enllesteixen un acord perquè els professors de les escoles concertades catalanes es puguin tornar a jubilar parcialment a partir dels 62 anys, han informat a Europa Press fonts del departament.

Falten per concretar alguns detalls de l’acord, com si les jubilacions seran del 75% o el 50% i l’actualització del sistema informàtic per calcular les jubilacions, segons ha informat TV3.

Educació no preveu que la mesura es pugui aplicar aquest inici de curs, però sí confia que es pugui acordar abans que acabi l’any.

La directora general de Centres Concertats i Centres Privats, Pilar Contreras, ha defensat, en unes declaracions a TV3, que “si no hi ha inconvenients pel camí, al novembre es podran fer els primers contractes de relleu”.

Fonts d’Educació han assegurat que la mesura és positiva per les comparacions amb la pública, en què els professors es jubilen als 60 anys; en canvi, en la concertada ho fan als 65 i, des de fa dos anys, sense la possibilitat de fer jubilacions parcials, la qual cosa es vol revertir.

El departament ha sostingut que “és bo” renovar la plantilla dels centres concertats, perquè molts han estat entre 30 i 40 anys a les escoles.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa