El Servei Meteorològic de Catalunya informa que s’està fent el seguiment del sistema de baixes pressions que ja fa dies que afecta la Mediterrània Occidental, i que durant les pròximes jornades es centrarà a la zona de les Illes Balears.

La predicció indica que, entre dijous i divendres, aquesta depressió podrà convertir-se transitòriament en mini huracà mediterrani o medicà, amb un centre ben identificat, càlid, i alineat en la seva vertical. Les afectacions més importants es produiran a les Illes Balears entre dimecres i divendres, on es preveuen ventades fortes i persistents, un destacat temporal marítim i pluja molt abundant, que se sumarà a la que ja ha caigut les darreres jornades.

A continuació es pot veure el mapa de pressió en superfície previst per dijous 11 a les 6 UTC, on es pot veure el centre de la baixa situat a les Balears:

A Catalunya, l’afectació de la pertorbació serà tangencial. Entre dimecres a la tarda i dijous les precipitacions més importants es centraran a l’extrem nord-est, on es podrien superar els 100 mm acumulats. Els xàfecs, però, podran arribar a qualsevol lloc. Divendres els ruixats s’aniran restringint al nord i est de Catalunya, alhora que es faran més dispersos. Pel que fa al vent, el reforçament més destacat es produirà a la zona central del litoral, on es podrien enregistrar ratxes de més de 70 km/h. L’onatge s’alterarà a tota la costa, però especialment a l’Alt i al Baix Empordà, on les onades màximes superaran els 4 m d’altura.

A causa d’aquesta predicció, el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès avisos de Situació Meteorològica de Perill de grau 1 per vent i per intensitat de pluja, de grau 2 per acumulació de pluja, i de grau 6 per onatge.
   
Els models meteorològics a mitjà termini indiquen que a partir de dissabte la depressió es mourà cap a l’est, camí de Còrsega i Sardenya, on acabaria afeblint-se gairebé del tot entre dilluns i dimarts de la setmana vinent.

Tot i això, la possible variació de la localització de la depressió produiria canvis substancials en la situació meteorològica. Per aquest motiu caldrà seguir amb atenció les següents actualitzacions de la predicció.

Més informació a www.meteo.cat i a les xarxes socials facebook.com/meteocat i @meteocat

Nou comentari