MónTerrassa
Doncs sí, és possible viure un mini huracà mediterrani

El Servei Meteorològic de Catalunya informa que s’està fent el seguiment del sistema de baixes pressions que ja fa dies que afecta la Mediterrània Occidental, i que durant les pròximes jornades es centrarà a la zona de les Illes Balears.

La predicció indica que, entre dijous i divendres, aquesta depressió podrà convertir-se transitòriament en mini huracà mediterrani o medicà, amb un centre ben identificat, càlid, i alineat en la seva vertical. Les afectacions més importants es produiran a les Illes Balears entre dimecres i divendres, on es preveuen ventades fortes i persistents, un destacat temporal marítim i pluja molt abundant, que se sumarà a la que ja ha caigut les darreres jornades.

A continuació es pot veure el mapa de pressió en superfície previst per dijous 11 a les 6 UTC, on es pot veure el centre de la baixa situat a les Balears:

A Catalunya, l’afectació de la pertorbació serà tangencial. Entre dimecres a la tarda i dijous les precipitacions més importants es centraran a l’extrem nord-est, on es podrien superar els 100 mm acumulats. Els xàfecs, però, podran arribar a qualsevol lloc. Divendres els ruixats s’aniran restringint al nord i est de Catalunya, alhora que es faran més dispersos. Pel que fa al vent, el reforçament més destacat es produirà a la zona central del litoral, on es podrien enregistrar ratxes de més de 70 km/h. L’onatge s’alterarà a tota la costa, però especialment a l’Alt i al Baix Empordà, on les onades màximes superaran els 4 m d’altura.

A causa d’aquesta predicció, el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès avisos de Situació Meteorològica de Perill de grau 1 per vent i per intensitat de pluja, de grau 2 per acumulació de pluja, i de grau 6 per onatge.
   
Els models meteorològics a mitjà termini indiquen que a partir de dissabte la depressió es mourà cap a l’est, camí de Còrsega i Sardenya, on acabaria afeblint-se gairebé del tot entre dilluns i dimarts de la setmana vinent.

Tot i això, la possible variació de la localització de la depressió produiria canvis substancials en la situació meteorològica. Per aquest motiu caldrà seguir amb atenció les següents actualitzacions de la predicció.

Més informació a www.meteo.cat i a les xarxes socials facebook.com/meteocat i @meteocat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa