MónTerrassa
Una dona va precipitar-se des d’uns 6 metres en un pou
  • CA

Aquest cap de setmana els Bombers de la Generalitat han treballat en diversos serveis al medi natural: rescats de muntanya i alguna recerca que s’ha pogut resoldre sense incidències importants. En molts d’aquests serveis ha estat necessària la intervenció dels GRAE (Grup d’Actuacions Especials) i de l’helicòpter de rescat. Així, ahir participaven en el rescat d’una persona que havia caigut a les fosses de Coll de Nargó, a Gisclareny, en el rescat d’una persona a la Canal de Comabona amb una lesió al turmell, en una zona de difícil accés; també van activar-se per rescatar un ciclista que s’havia accidentat a Collserola i a Vacarisses van rescatar una persona que havia caigut per un desnivell.

El rescat més complicat el van realitzar al vespre, quan una dona va precipitar-se des d’uns 6 metres, en un dels pous, a la zona de ràpel 3, de l’avenc del Rec de Ses Gralles, a Begur. Bombers, que va rebre l’avís a les 19.49 hores, va activar l’helicòpter de rescat amb efectius dels GRAE i 3 dotacions terrestres.

Es va muntar una instal·lació per poder accedir a la ferida fent ràpel. Se li va immobilitzar el turmell i es va fer l’extracció amb triangle d’evacuació. Un cop fora de la cavitat, amb la llitera, se la va traslladar fins a l’ambulància del SEM (sistema d’Emergències Mèdiques). Fins al lloc també es van desplaçar efectius de la Policia Local.

Avui, diversos serveis a la muntanya.

A Centelles, han ajudat una persona que no podia avançar mentre feia la via ferrada de les Baumes Corcades. Se l’ha ajudat a baixar sa i estalvi (avís 09.57h). Poc després, a les 10.18 hores, un excursionista es feia mal al turmell a la Mola, a Matadepera, a la zona de la Carena de la Casa de les Ànimes. En el rescat, hi han treballat l’helicòpter amb efectius del GRAE amb col·laboració amb l’ERI (Equip de Rescat i Intervenció) del SEM, a més d’una dotació terrestre.

A les 11.10 hores, han activat l’helicòpter amb GRAE i dues dotacions terrestres pel rescat d’un excursionista que s’ha torçat el turmell a la zona de les Coves de Salnitre, a Collbató, en una zona de difícil accés.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa