La Policia Nacional ha desarticulat una organització criminal dedicada a atracar joieries. Hi ha cinc detinguts, tres a Madrid, una a Terrassa i un cinquè que va ser arrestat a l’aeroport de Toronto amb una identitat falsa. Tenia una ordre d’extradició per trencament de condemna per un homicidi el 2009 a Madrid. Estava desaparegut des del 2012. En un dels robatoris van aconseguir una gran quantitat de joies amb un valor estimat d’uns 40.000 euros. Van lligar els empleats amb brides. En els registres que s’han fet s’han intervingut quatre armes de foc simulades, 63 joies, 15 telèfons mòbils, diverses targetes SIM i equips de comunicació.

La investigació ha durat un any. Els agents van poder acreditar que dos atracaments en joieres madrilenyes, executats per autors diferents i aparentment per grups diferents, estaven estretament relacionats entre ells. El propietari d’una de les joieries va oposar resistència i els atracadors li van causar múltiples lesions. En l’altre robatori van aconseguir uns 40.000 euros en joies. El grup operava a l’Estat i pertanyia a una xarxa itinerant europea que s’encarregava de les tasques de suport i dotació de mitjans a la resta d’integrants.

Un dels detinguts va ser identificat a principis de mes. Deu dies després va ser detingut i extradit a Espanya de del Canadà, ja que pretenia fugir amb una identitat grega falsa. A més, tenia una ordre d’extradició per trencament de condemna per un homicidi que va tenir lloc el 2009 a Madrid, pel qual havia estat condemnat a 14 anys de presó. Estava desaparegut des del 2012.

Als cinc detinguts se’ls atribueix els delictes de robatori amb violència, detenció il·legal i lesions. Quatre d’ells han ingressat a presó.

Nou comentari