MónTerrassa
Desarticulat un grup criminal especialitzat en els robatoris en domicilis

Els Mossos d’Esquadra de la Divisió d’investigació Criminal (DIC) de la Regió Policial Metropolitana Nord han desarticulat un grup criminal que es dedicava als robatoris en cases. Els agents van detenir el 18 de desembre quatre homes de nacionalitat albanesa i d’edats compreses entre els 26 i els 30 anys, com a presumptes autors dels delictes de robatori amb força a domicili i per pertinença a grup criminal. La investigació es va iniciar a partir d’una sèrie de robatoris que s’estaven produint en diversos punts del territori i que seguien un mateix patró d’actuació. Les indagacions policials van permetre identificar els lladres que estaven al darrere d’aquests fets delictius.

El funcionament del grup era similar al que utilitzen les organitzacions que es dediquen als robatoris a l’interior de domicilis. Seleccionaven les cases en zones d’entorn boscós, amb vies de fugida que els donessin l’oportunitat d’escapar en cas de ser detectats policialment. El dia que del robatori s’adreçaven a la casa triada tots quatre en cotxe. Un dels integrants del grup feia les funcions de conductor, descarregava els altres en una zona propera i s’esperava discretament fins que s’havia consumat el robatori. Els altres accedien al domicili amb l’ús d’eines com tornavisos per fracturar portes i finestres. Els lladres buscaven principalment joies, dispositiu electrònics o diners en efectiu. A continuació avisaven al conductor del grup perquè s’acostés amb el cotxe per recollir-los i fugir ràpidament. Els investigadors també han pogut acreditar que els membres d’aquest grup criminal no tenien cap mena d’arrelament al nostre país ni cap domicili conegut, fet que en dificultava la investigació.

Com és freqüent amb els lladres d’aquest perfil tampoc tenien cap feina ni activitat remunerada, fet que demostra que l’activitat criminal era la seva única font d’ingressos. Els lladres prenien diverses mesures d’autoprotecció amb la finalitat d’evitar l’acció policial. Arribats a un punt de la investigació els policies van tenir clar que hi havia elements que els permetien pensar en la possibilitat d’una eventual fugida al seu país d’origen dels investigats: tots estaven en situació irregular al país, se sabien investigats i no tenien cap domicili ni allotjament conegut. Per aquest motiu el dia 19 de desembre i com a conseqüència de la vigilància policial que se’ls feia els mossos els van aturar mentre circulaven amb un dels dos cotxes que feien servir habitualment i els van detenir. En l’escorcoll del cotxe s’hi va trobar lots petits, un tornavís de grans dimensions, joies material informàtic i diners en efectiu. Els arrestats van passar a disposició el dia 20 de desembre i el jutge va decretar el seu ingrés a presó. A dos dels tres detinguts se’ls relaciona amb tres robatoris en cases de les localitats de Vallirana, Segur de Calafell i Calafell. Els altres dos també van participar en robatoris a Matadepera i Seva.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa