MónTerrassa
Davallada dels confinats als centres escolars de Terrassa
  • CA

Els centres escolars de Terrassa s’estan recuperant del gran impacte de la sisena onada a les seves aules. Després de moltes setmanes amb un augment exponencial de nous contagis i d’alumnes i professorat que s’havien de quedar fent quarantena a casa, els confinats han caigut dràsticament. Aquesta davallada es mostra amb les dades sobre la Covid-19 als centres educatius publicades pel Departament de Salut actualitzades a dia 1 de febrer, que indica que les persones confinades actualment son un total de 1.906, quan fa menys d’una setmana -el 26 de gener- hi havia un total de 4.295 persones confinades, el que es tradueix en que s’han reduït més de la meitat amb tan sols sis dies.

El centre escolar que compta actualment amb més persones confinades és l’Institut de Terrassa, que té 101 persones a casa, de les quals 98 son alumnes i 3 formen part del professorat. En els últims 10 dies s’han detectat 79 nous positius al centre educatiu, dels quals 72 alumnes i 7 personal docent. És l’únic centre de Terrassa que compta amb més d’un centenar de persones en quarantena, però tot i ser l’escola més afectada per la Covid-19 a la ciutat, es troba en una bona situació comparada amb fa unes setmanes.

A l’Institut de Terrassa el segueixen l’Institut Mont Perdut, amb 79 persones confinades; el centre Sant Domènec Savio, amb 72; l’Escola Sagrat Cor de Jesús, amb 71; l’Escola Pia de Terrassa, amb 62; l’Institut Cavall Bernat, amb 61; i l’Escola Mare de Déu del Carme, amb 60. La resta d’escoles es troben per sota de la seixantena de persones amb Covid-19.

Cal recordar que malgrat l’augment de persones confinades al llarg d’aquestes setmanes, els grups classe confinats han estat molt pocs. Aquesta davallada de grups classe en quarantena ha estat degut al nou protocol, que estableix que s’eliminen les quarantenes si els casos no són més de cinc a l’aula (o el 20% en el cas de grups poc nombrosos) a les classes d’educació infantil i primària. En el cas de l’Educació Secundària Obligatòria (ESO), aquells que estiguin immunitzats -vacunats o que hagin passat la malaltia en els darrers tres mesos- tampoc no hauran de fer quarantena.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa