MónTerrassa
CUP diu que les maniobres de l’Exèrcit són una “provocació” per tensar l’àmbient
Maniobres militars al Parc Natural de Sant Llorenç
Maniobres militars al Parc Natural de Sant Llorenç | Restaurant La Mola

!--akiadsense-->

“Maniobres com les que s’estan efectuant a hores d’ara al parc natural de Sant Llorenç (segons publica el diari Món Terrassa) són una provocació per tensar l’ambient i un intent de fer demostració dels efectius militars dels que disposa l’Estat espanyol.

La CUP “rebutja enèrgicament aquestes maniobres”. I recorda que l’Ajuntament de Terrassa ja va declarar non ‘grata’ la seva presència a la ciutat, a un acord de la Junta de Portaveus de març de 2017. Els cupaires aposten per estendre-ho a tota la comarca del Vallès Occidental.

“De fet, aquestes maniobres no són cap novetat. Ja en el passat s’han realitzat vols rasants efectuats per avions de combat de les forces aèries a comarques de la Catalunya interior, així com marxes matinals a Collserola de les tropes de la caserna del Bruc de Barcelona”.

“I no sembla massa innocent que els militars espanyols es deixin veure en aquestes moments de tensió política que viu el país, en ple procés d’autodeterminació. Per tant, aquestes maniobres terrestres només fan que augmentar el neguit de la població, són una intimidació i no ajuden a avançar en la realització d’un procés serè, tranquil i veritablement democràtic.

Les Forces Armades de l’Estat espanyol tenen un cost diari de 47 milions d’euros, i sembla que vulguin justificar la seva existència fent aquesta mena de maniobres. En aquests exercicis militars s’estan malbaratant uns diners públics que es podrien destinar a garantir el sistema educatiu, sanitari o de pensions.”

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Cristian a abril 18, 2018 | 09:09
    Cristian abril 18, 2018 | 09:09
    El ejercito español es libre para hacer maniobras donde le salga de las narices, dentro de España y Cataluña es España, ojalá nos dejaran hacer más maniobras y estar presente para que la gente sepa que estamos para apoyar y no para montar conflictos, nuestro deber es defender la integridad territorial y el ordenamiento constitucional y somos libres de andar por donde se nos de la gana según nuestra constitución, y al que no le guste que coja un avión y se marche.

Nou comentari

Comparteix