MónTerrassa
CUP afirma que ha insistit 14 cops per a votar els concerts de Festa Major

La CUP afirja que ha conegut per un e-Mail “la negativa de la regidoria de Cultura a donar compliment al seu propi anunci, efectuat al maig de 2017, en el sentit de posar en marxa una ‘Prova Pilot’ per poder votar un dels concerts de Festa Major de 2018. Concretament, el de dissabte a la nit al Parc dels Catalans·.

El motiu exposat per Cultura, segons els cupaires, és: “Ara és impossible tirar endavant la prova pilot per manca de temps. Vàrem perdre les gairebé tres setmanes en què teniem alguna possibilitat de posar-ho en marxa perquè vau trigar a respondre”.

La CUP afirma que la resposta del Servei “intenta atribuir-nos lka culpa de no poder fer aquesta ‘Prova Pilot’. Per Ander Zurimendi, “ja han passat 11 mesos d’ençà que Jordi Flores, llavors regidor de Cultura, anunciés en sessió de Ple la celebració d’aquesta votació ciutadana”. I afegeix: “Així que si finalment no posen en marxa serà exclusivament culpa seva”.

Tant és així que la CUP diu que ha insistit 14 vegades per a que Cultura posés en marxa algun sistema de Participació Ciutadana de cara als concerts de Festa Major. I les enumera.

[1]. 16 de febrer de 2017 Roda de Premsa al grup Municipal.

[2]. 20 de febrer Mail: Ander Zurimendi a Jordi Flores.

“M’agradaria conèixer la teva opinió en relació al projecte, així com saber la teva disponibilitat horària per a comentar-la demà mateix”.

[3]. 22 de febrer Nota de premsa de la CUP demanat una reunió.

[4]. 23 de febrer Intervenció de Maria Sirvent a Ple.

[5]. 19 d’abril Mail: Ander Zurimendi a Jordi Flores. “Ens agradaria donar-li continuïtat i poder debatre-la tranquil·lament”.

[6]. 3 de Maig Reunió a la seu de la regidoria de Cultura

[7]. 19 de Maig Mail: Ander Zurimendi a Jordi Flores. “Segueixo pendent de rebre la vostra proposta d’experiència pilot per l’any que ve”.

[8]. 11 de juliol Comissió de Cultura. Extret de l’acta: “El representant de la CUP posa de manifest que si es vol aplicar l’any 2018, caldria actuar amb rapidesa. El Sr. Aguado considera que si es tracta d’utilitzar un sol escenari, no cal actuar amb presses”.

[9]. 18 de juliol Roda de premsa de la CUP per presentar el seu estudi sobre la programació musical de Festa Major 2017 i demanar el compliment de l’acord.

[10]. 27 de febrer 2018 Mail: Ander Zurimendi a Amadeu Aguado. “Ens agradaria saber com està la preparació d’aquest Pla Pilot”

[11]. 22 de març Reunió a la regidoria de Cultura

[12]. 13 d’abril 2018 Mail: Ander Zurimendi al Servei de Cultura. “Des de la CUP veiem bé la proposta de sortir ara al maig amb el Pla Pilot pel concert de dissabte als catalans”.

[13]. 18 d’abril Mail: Ander Zurimendi al Servei de Cultura. “Seguim a l’espera d’una contesta al correu que us vàrem fer arribar la setmana passada”.

[14]. 20 d’abril Mail: Ander Zurimendi al Servei de Cultura. “La manca de resposta als correus comença a ser preocupant”.

“Queda desmentit que la negativa a donar compliment a l’anunci de la Prova Pilot sigui culpa de la CUP, com insinua la direcció tècnica de Cultura i el propi regidor de Cultura, Amadeu Aguado. Al contrari: Es tracta, com es evident, a la falta de feina realitzada per l’àrea de Cultura”. Aquest procés ha estat un sense-sentit general. Si no volien fer aquesta prova, tenien la majoria política per rebutjar-la. Si no haguessin fet cap anunci sobre Proves Pilot, el tema hagués mort mediàticament. En canvi, amb l’anunci de la prova i el seu subsegüent incompliment, no han fet més que allargar la polèmica.

I si tant com es preveu, Cultura no posa en marxa la ‘prova pilot’, hauran d’explicar amb pèls i senyals quins criteris segueixen en la tria dels artistes de 2018. I qui són les persones que fan la selecció, en el nom dels 220.000 habitants de Terrassa. Per Transparència.”

Nou comentari

Comparteix