MónTerrassa
Un carrer que és el més llarg de Terrassa

Cruïlla d’un carrer i una carretera de Terrassa. Complicat saber de quin indret es tracta. Tot i que hi ha petits detalls, com els espais, la petita pujada del carrer… que donen alguna pista per esbrinar on correspon la imatge.

L’heu mirat i l’heu esbrinat? Doncs veiem a les imatges la cruïlla del carrer de Colom i la carretera de Montcada, on avui hi ha benzineres i el Vapor Universitari.

L’origen del carrer

El de Colom és un dels carrers més llargs de Terrassa, amb 3.450 metres de longitud, des de l’avinguda de Jacquard fins a la carretera de Rubí. Traspassa la Zona Universitària, la barriada de Can Palet i el polígon de Can Parellada.

Al Ple de l’Ajuntament del 7 de novembre 1905 es va adjudicar el nom de Colom (Cristòfol Colom), navegant al servei de la Corona de Castella, que l’any 1492 va descobrir Amèrica capitanejant la flota formada per tres embarcacions: la Niña, la Pinta i la Santa Maria. El carrer es va urbanitzar el 1926.

Al llarg del carrer hi ha un bon nombre d’edificis emblemàtics i significatius

Al llarg del carrer hi ha un bon nombre d’edificis emblemàtics i significatius: La primera edificació que es va construir al núm. 1 del carrer va ser l’Escola Industrial. L’any 1886 es creava l’Escola d’Arts i Oficis que fou la precursora de l’Ensenyament Superior especialitzat a Terrassa. Com a continuació de l’Ensenyament es van implantar els estudis de Peritatge Industrial i la incorporació dels estudis de Manufactura Tèxtil, que donaren pas a la creació de l’Escola Industrial, vers l’any 1902, que va tenir la primera seu al carrer de Topete.

Les gestions del diputat Alfons Sala, amb el suport de l’Institut Industrial i la Cambra de Comerç, varen donar els seus fruits amb la construcció de l’edifici modernista de l’Escola Industrial.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa