MónTerrassa
Crida a les famílies de Terrassa per acollir temporalment un gat o gos
  • CA

Les temperatures aquest mes de gener han començat a baixar en picat. El fred no només el patim les persones, també els animals. Especialment aquells que viuen a l’aire lliure i amb unes condicions que no serien les més adequades. Vam iniciar les festes nadalenques amb una campanya de recollida de mantes i abrics per als peluts que viuen al Centre d’Atenció d’Animals Domèstics de Terrassa. Però cada vegada fa més i més fred i no tots els gossos i gats que viuen a la protectora son prou resistents. Per això, ara ha arribat el torn de fer un pas més i fer una crida a la ciutadania perquè faci un esforç i converteixi la seva llar en una casa d’acollida.

“Busquem cases d’acollida sobretot per aquells gossos que més ho necessiten, perquè puguin estar en una casa calentons fins que trobin la família definitiva”, han manifestat a través de les xarxes socials. Volen deixar clar que son llars temporals i que, en cap cas, s’obligarà a les persones que decideixin acostar-se a la protectora a agafar un animal a quedar-se’l ja de manera definitiva si no hi estan preparats. Evidentment, si es produeix enamorament i connexió entre gos/gat i família no hi haurà inconvenient a fer els tràmits corresponents per fer una adopció formal. Però no és l’objectiu principal.

Requisits per ser casa d’acollida

Perquè malgrat que es pot considera que és cruel que un gos o gat sigui recollit del CAAD durant uns dies i que després se’l torni a la gàbia, els voluntaris saben que és pitjor que hagin de passar 24 hores tancats entre reixes en un espai fred i humit. Sobretot pensant en aquells animalons que pateixen alguna malaltia crònica, sigui respiratòria o d’articulacions, i que seran els primers que es col·locaran entre les famílies acollidores.

Per ser casa d’acollida és imprescindible:

  • Residir a Terrassa
  • Tenir o treure’s la llicència per als gossos amb races tipificades de PPP que ho requereixin
  • Comprometre’s a donar visibilitat a l’animal acollit i ajudar a trobar-li una família definitiva perquè no hagi de tornar a la gàbia

Aquelles persones que compleixin els requisits i que vulguin participar en la campanya poden escriure un correu electrònic a: [email protected]. Des del CAAD es farà un petit qüestionari amb les dades bàsiques de la família participant (habitatge, altres animals, rutines…) per veure quin gos/gat podria encaixar millor.

Cal dir que es pot ser casa d’acollida durant tot l’any. I és que sempre es necessiten mans extres per ajudar als animals que no s’adapten al CAAD, ja sigui perquè son cadells menors de 2 mesos que necessiten ser alimentats amb biberó cada poques hores; cadells amb problemes de socialització o animals que per por, estrès, mala socialització o altres motius presenten dificultats per viure a un centre d’atenció d’animals; animals intervinguts quirúrgicament, malalts o amb tractament que requereixen atenció i/o medicació continuada; o animals sèniors o que per altres motius tenen més dificultat de ser adoptats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa