MónTerrassa
Creu Roja a Terrassa celebra el Dia Internacional del Voluntariat
Voluntaris de Creu Roja de Terrassa
Voluntaris de Creu Roja de Terrassa | Creu Roja

!--akiadsense-->

Creu Roja a Terrassa se suma a la celebració del Dia Internacional del Voluntariat. Enguany fa 35 anys que el 5 de desembre va ser declarat com a tal per l’Assemblea General de Nacions Unides. A Terrassa 677 persones voluntàries formen part de la Creu Roja desenvolupant projectes d’inclusió social, educació, salut, ocupació, i medi ambient. Des de fa més de 30 anys les dones són predominants (69%) i als darrers anys han augmentat les persones majors de 65 anys que decideixen dedicar una mica del seu temps als altres. Així actualment hi ha dos perfils predominants les dones entre 21 i 30 anys i les dones majors de 65 anys, convertint la Creu Roja en un espai de convivència intergeneracional.

A l’inici de la crisi del coronavirus, Creu Roja va activar el programa Creu Roja Respon per donar una resposta ràpida a les diferents necessitats socials que apareixien de forma sobtada afectant multitud de famílies, col·lectius i a la societat en general. Només en el marc d’aquest programa el voluntariat de Creu Roja ha dedicat més 12.978 hores a acompanyaments socials, orientació, lliuraments d’ajudes, activitats de prevenció, etc. A les hores del voluntariat de Creu Roja caldria sumar les hores de dedicació del voluntariat d’altres organitzacions com els esplais diaris de Terrassa que es van oferir per donar suport a les accions de distribució d’ajudes d’alimentació i amb qui encara avui sumen esforços per acompanyar i orientar a centenars de persones en l’accés als seus drets socials mitjançant eines informàtiques.

Marià Gàllego, president de Creu Roja a Terrassa, ha manifestat que “volem agrair la seva dedicació i compromís al voluntariat que sempre ha estat treballant en la millora de la nostra societat, també a totes les persones que en els pitjors moments que hem viscut aquest any van apropar-se a la Creu Roja per sumar-se al nostre compromís humanitari, van ser un baló d’oxigen i d’ànims que ens van permetre seguir endavant. En un any que gairebé tothom hem perdut molt, saber que sempre, i en els moments més difícils, hi ha més persones decidides a ajudar ens retorna una mica d’alegria i emoció.”

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa