MónTerrassa
Fil a l’agulla per crear una nova via d’accés a l’Hospital de Terrassa
  • CA

Fil a l’agulla per fer realitat una nova via d’accés a l’Hospital de Terrassa. L’anunci per part de la conselleria de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat que el carril bici entre Terrassa i Sabadell ja té data, a finals de 2023, també ha vingut acompanyat d’altres obres que complementaran l’eficàcia del vial i que ajudaran a millorar la mobilitat i seguretat tant dels vianants, com ciclistes i conductors de vehicles motoritzats. Una d’aquestes actuacions implicarà la millora dels accessos a l’Hospital de Terrassa a través de la creació d’una nova rotonda.

El Govern ha informat aquesta setmana que s’ha començat finalment la redacció del projecte d’una rotonda que se situaria a l’alçada del camí Vell de Sant Quirze i Matadepera, creant així una nova entrada al recinte hospitalari. D’aquesta manera, s’aconseguiria esponjar el trànsit rodat a l’Hospital, procedent des de la N-150, tant en sentit Terrassa com Sabadell. L’executiu català ha manifestat la voluntat de trobar finançament -si pot ser a través dels fons europeus Next Generation- perquè l’any 2023 (paral·lement a la construcció del nou vial per a vianants i bicicletes) es puguin executar ja les obres de construcció d’aquesta nova rotonda d’accés.

Amb aquesta actuació, l’Hospital de Terrassa disposaria de dos accessos des de la N-150, que podran ser utilitzats com a alternatives davant qualsevol incidència que pogués limitar la seva accessibilitat. A més, el nou accés propiciarà la reducció del temps de recorregut dels autobusos. Amb les dues noves rotondes també es donaria resposta a una de les reivindicacions fetes des del comitè d’empresa del CST en què es demanava una millora dels accessos per evitar situacions de col·lapse que podien afectar directament a les ambulàncies que presten servei.

Plànol amb la configuració del nou giratori d’accés a l’Hospital de Terrassa des de la N-150, difós el 10 de març de 2021

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa