MónTerrassa
Terrassa i Sabadell quedaran unides per un carril bici a finals del 2023
  • CA

Terrassa i Sabadell quedaran unides per un carril bici a finals de l’any 2023. Aquest va ser l’anunci que es va fer des de la Secretaria de Territori i Mobilitat del Departament de Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori en una reunió celebrada fa uns dies amb la tinenta d’alcalde de l’Ajuntament de Terrassa, Lluïsa Melgares. A la reunió, es va manifestar que s’està acabant de redactar el projecte constructiu de la via creada per a bicicletes, vehicles de mobilitat personal i vianants, tal com contempla el Pla Específic de Mobilitat del Vallès (PEMV). Des de la Generalitat es busca que aquesta actuació tingui finançament del Fons Europeu Next Generation.

El carril s’iniciarà a l’avinguda de Madrid de Terrassa, i arribarà fins al límit amb el terme municipal de Sabadell, on connectarà amb el projecte del tram proposat per la ciutat veïna. L’itinerari es plasmarà de maneres diferents sobre el terreny en funció del tram i el tipus de terreny en què discorri. Per exemple, entre l’avinguda de Madrid i l’Hospital de Terrassa ho farà de forma adjacent a la carretera Montcada. O entre Terrassa i l’Hospital, es preveu una plataforma independent per a vianants i per ciclistes o patinadors. També s’ha exposat que la connexió entre l’equipament sociosanitari i el vial intern de la Mancomunitat està previst que es faci amb un nou pont a construir sobre el torrent de la Betzuca. A partir d’aquí, el carril seguirà fins a enllaçar amb el vial projectat per Sabadell, a l’alçada del Complex Central Ègara dels Mossos d’Esquadra.

Per Melgares, “la millora de les connexions entre municipis que aquestes actuacions comportaran a la ciutadania de la ciutat, són una gran notícia, a més amb el valor afegir que va en consonància amb l’aposta de l’Equip de Govern de promoure una mobilitat activa i de qualitat”. Per la seva banda, el secretari de Territori i Sostenibilitat, Isidre Gavín, ha manifestat que “hem volgut incloure un important paquet d’accions del Pla Específic de Mobilitat del Vallès als fons Next Generation per donar un fort impuls a la mobilitat sostenible i descarbonitzada en aquest territori”.

Carril bici de Terrassa a Viladecavalls

A la trobada, la Generalitat també va informar que enguany licitarà la redacció del projecte constructiu de la via ciclista entre Terrassa i Viladecavalls, actuació també recollida al Pla Específic de Mobilitat del Vallés. El projecte es preveu amb sortida de la ciutat per la carretera de la Bauma i que segueixi de forma adjacent a ella fins a l’enllaç de Can Mitjans. A partir d’aquest punt, continuarà pel camí de l’estació fins a l’entrada a Viladecavalls. La Generalitat també ha aconseguit finançament europeu Next Generation per a portar a terme aquestes obres, que s’espera que es puguin licitar el març de l’any 2023.

Mapa amb les actuacions previstes pel carril bici entre Terrassa i Sabadell | Aj. Terrassa

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Uri a febrer 04, 2022 | 23:16
    Uri febrer 04, 2022 | 23:16
    Genial! Ara només quedarà confiar en l'educació i el civisme dels conductors de vehicles motoritzats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa