MónTerrassa
Convoquen tres dies de vaga a Tmesa
  • CA

El sindicat UGT de Catalunya ha convocat una vaga de transport públic a Tmesa (Transports Municipals d’Ègara), empresa que opera el transport públic a Terrassa. Les aturades es duran a terme durant tres jornades de la propera setmana, els dies 16, 18 i 20 de maig. Al llarg d’aquestes tres jornades es faran aturades parcials des de dos quarts de vuit del matí (7:30h) fins a dos quarts d’onze (10:30h) i des de dos quarts de cinc de la tarda (16:30h) fins a dos quarts de vuit del vespre (19:30h).

Els sindicats majoritaris de l’empresa d’autobusos municipals reclamen un increment del 2,5% del sou, en línia amb l’augment de l’IPC que el 2021 va ser de més del 6 per cent. En total, uns 180 treballadors i treballadores de l’empresa estan cridats a les aturades.

“Tant la UGT de Catalunya com CCOO de Catalunya, els sindicats que formem el Comitè d’empresa, comuniquem que els nostres drets no es negocien i que si cal aturar tota la ciutat per arribar a l’acord necessari del conveni, així es farà“, van anunciar en un comunicat la setmana passada. I afegeixen que “lamentem les incomoditats que es puguin ocasionar a tota la ciutadania amb la convocatòria d’una vaga per part nostra, amb les mobilitzacions o les mesures de pressió, però ara mateix, no tenim altra sortida”.

A més, els sindicats demanen que l’Ajuntament s’involucri en la resolució d’aquest conflicte: “TMESA és una empresa de la ciutat de Terrassa, en la qual l’Ajuntament en forma part de la mateixa i és per això que demanem que s’involucri en la resolució d’aquest conflicte per tal de normalitzar la situació de les treballadores i treballadors del sector de transport públic de la ciutat”.

En la mateixa línia s’ha expressat el portaveu de Ciutadans Terrassa (Cs Terrassa), Javier González, qui ha recordat que TMESA “és una empresa mixta participada en un 80% per Avanza by Mobility ADO, una companyia multinacional especialitzada en mobilitat global, i en un 20% per l’Ajuntament de Terrassa”, per la qual cosa considera que és “essencial que l’Ajuntament de Terrassa es pronunciï sobre les reivindicacions dels treballadors”.

També ha volgut valorar aquesta informació afirmant que “lamentem que hàgim arribat a aquest escenari de conflictivitat” i assenyala al govern municipal per la seva “falta de participació i diàleg”, la qual cosa ha provocat, a ulls del partit taronja, que els treballadors hagin hagut d’acudir a aquest instrument de pressió. Per tot això, l’equip municipal a la ciutat demana al govern “que prengui la iniciativa i lideri les negociacions entre TMESA i la representació dels treballadors”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa