MónTerrassa
Consulta ciutadana sobre patrimoni cultural i arquitectònic a Terrassa
  • CA

L’Ajuntament de Terrassa endega un procés participatiu vinculat a l’ampliació de l’inventari del patrimoni cultural i arquitectònic de Terrassa. La voluntat del govern és “recaptar opinions i compartir visions i idees sobre béns i elements a protegir, per evitar que aquells que tinguin valor, desapareguin”. La consulta pública restarà oberta fins al pròxim 15 de gener de 2022, i s’hi pot participar a través de la plataforma municipal, assistint a les diverses sessions informatives programades als districtes, o a través del mapa interactiu creat expressament per a aquesta consulta.

Els objectius que persegueix el procés són diversos, i s’hi troba, per una banda, divulgar els treballs tècnics fets de protecció de patrimoni a Terrassa; recollir aportacions ciutadanes per complementar els treballs tècnics que s’han realitzat en els darrers mesos; o facilitar el seguiment del procés i tramitació d’aquest document urbanístic un cop finalitzat el procés. El procés està obert a les persones a títol individual majors de 16 anys, les entitats inscrites al Registre Municipal i els col·lectius inscrits en el registre de Participació Ciutadana. Les opinions també es recolliran a través de la plataforma digital Participa a Terrassa i de les sessions informatives als 7 districtes:

Dia: 29 de novembre. Districtes 5 i 6 Hora: 18.30 h – 20 h
Lloc: Centre Cívic President Macià (rambla de Francesc Macià, 189).

Dia: 1 de desembre. Districtes 1 i 4 Hora: 18.30 h – 20 h
Lloc: Centre Cívic Maria Aurèlia Capmany (avinguda d’Àngel Sallent, 55)

Dia: 13 de desembre. Districte7 Hora: 18.30 h – 20 h
Lloc: Casal Cívic de Can Parellada (carrer d’Amèrica, 33)

Dia: 14 de desembre. Districtes 2 i 3 Hora: 18.30 h – 20 h
Lloc: Centre Cívic Alcalde Morera (plaça de Can Palet,1)

Totes les propostes seran estudiades i revisades per comprovar la seva adequació i possibilitat que siguin incorporades en el text normatiu que s’està elaborant, si són tècnicament i legalment viables.

Fins a 364 elements protegits

Fins a 364 elements situats en sòl urbà s’han incorporat en l’inventari que ara se sotmet a procés participatiu. Es tracta d’elements que s’han destacat amb l’objectiu de preservar-los i de regularitzar les actuacions que s’hi podrien dur a terme. Amb aquesta finalitat, l’Ajuntament ha fet una actualització dels béns protegits, la majoria datats al segle XX, i n’ha incorporat de nous. És el cas de conjunts i edificis fabrils, de cases de rengle o estiueig, ceràmiques, monuments artístics a l’espai urbà -com les torres de la Mina Pública d’Aigües o els dissenys murals als laterals d’edificis.

Tots els elements d’aquest nou inventari estan classificats en set grans grups, com a conjunts o àmbits urbans d’interès (22), edificis (189), elements arquitectònics d’un edifici (28), monuments i elements artístics de l’espai urbà (80), zones o jaciments arqueològics (26), zones o jaciment paleontològics (1) i patrimoni natural (20). No inclou els elements situats en sòl no urbanitzable, ja que estan preservats per la recent modificació puntual del POUM de l’Anella Verda i pel Pla especial i catàleg de masies de l’Anella Verda.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa