MónTerrassa
Construir joguines, mobles o altres estris amb materials reutilitzats
  • CA

La Setmana de la prevenció de residus se celebrarà del 18 al 26 de novembre de 2017 i incidirà en la reparació i la reutilització, amb el lema “Donem-li una nova vida”. L’objectiu és mostrar estratègies i accions centrades en allargar la vida dels productes des de la reutilització i la reparació. El Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental es suma un any més a la celebració de la Setmana de la Prevenció oferint activitats als ajuntaments i també proposa a les escoles la seva implicació en la reutilització i en poder donar una nova vida a objectes quotidians que es quedin en desús.

Des del Consorci s’ha proposat a les escoles que els alumnes puguin construir noves i originals joguines, objectes, mobles o altres estris a través de materials o objectes que ja no s’utilitzin per evitar, així, que es converteixin en residus. Es demana que es gravi un video mostrant les creacions que impliqui els i les alumnes. Aquest video es difondrà a la web i les xarxes socials del Consorci durant la Setmana de la Prevenció i els dies posteriors. Una vegada més, tots els grups-classe que participin a la iniciativa comarcal rebran a l’escola un embolcall per a l’esmorzar (boc&roll) per cada nen i nena del grup per evitar fer residus.

El president del Consorci de Residus, Ricard Torralba assegura que “estem convençuts que els centres educatius col·laboreu en la prevenció i en la divulgació de bones pràctiques i hàbits de gestió de residus” i per això destaca “el paper de l’escola i de la comunitat educativa en la gestió sostenible dels recursos”.

Condicions de participació de les escoles

El treball audiovisual ha d’implicar els i les alumnes en la conscienciació sobre la prevenció, explicant com s’han construït noves i originals joguines, objectes, mobles o altres estris a través de materials o objectes que ja no s’utilitzin per evitar, així, que es converteixin en residus. Els treballs es poden enviar fins el 30 de novembre per correu electrònic a l’adreça [email protected]. El treball audiovisual no ha de superar els 40 segons de durada.

Les escoles participants podran fer difusió dels treballs a través de les seves pàgines web i de les xarxes socials citant @residusvalles i amb l’etiqueta #residusvalles. El Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental farà difusió dels treballs a través de la web institucional de l’ens (www.residusvalles.cat) així com també a les xarxes socials de l’ens comarcal (Twitter i Facebook). A més, es seleccionaran els 10 treballs més innovadors per tal de fer un video-recull de bones pràctiques que es farà arribar a totes les escoles de la comarca.

Podeu trobar el document complert de Condicions de participació aquí:

CONDICIONS DE PARTICIPACIÓ ACTIVITAT ESCOLES SETMANA DE LA PREVENCIÓ 2017

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa