MónTerrassa
El Consell Interreligiós de Terrassa celebra 10 anys fent “cohesió”
  • CA
Fotografia de l'acte de fundació del Consell Interreligiós de Terrassa ara fa deu anys
Fotografia de l’acte de fundació del Consell Interreligiós de Terrassa ara fa deu anys | Europa Press

!--akiadsense-->

El Consell Interreligiós de Terrassa celebrarà aquest octubre el seu 10è aniversari. La plataforma va néixer un 14 d’octubre de l’any 2010 mitjançant la signatura d’un conveni on estaven representades les principals entitats religioses presents a la ciutat de Terrassa: l’Arxiprestat de Terrassa (Església Catòlica), la Comunitat Bahá’í, la Comunitat Musulmana de Terrassa i les Esglésies Evangèliques de Terrassa i l’Ajuntament actuà com a fedatari.

La voluntat de crear el Consell Interreligiós va ser iniciativa de cadascuna de les confessions, per ajudar en la cohesió de la societat; fer un pas més en el coneixement de les altres tradicions religioses, mantenir una relació de respecte i fraternitat entre les confessions religioses de la ciutat. L’objectiu era evitar situacions de risc entre aquestes, resolent els possibles conflictes de convivència amb la màxima cordialitat; donar resposta contrastada i consensuada a aquelles situacions i/o informacions publicades als diferents mitjans de comunicació, relatives a l’àmbit de la religió i a la convivència entre els membres de les diferents confessions i grups religiosos i col·laborar amb les autoritats per mantenir la pau social. L’any 2015 s’incorporà al Consell l’Església de Jesucrist dels Sants dels darrers dies.

El Consell ha volgut celebrar l’efemèride si bé a causa de la situació de pandemia del COVID19 no serà possible fer un acte públic per fer aquesta celebració. Sí però que s’ha editat un llibre amb un recull de les activitats emblemàtiques que s’han realitzat al llarg d’aquesta dècada. Porta per títol 10 anys d’harmonia i compta amb un pròleg d’Enric Vendrell i Aubach Director general d’Afers Religiosos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa