MónTerrassa
El Consell Comarcal homenatja a les dones en el camp de l’Art
Lectura manifest Dia de la Dona (4,22 MB)
Lectura manifest Dia de la Dona (4,22 MB) | CCVO

!--akiadsense-->

La commemoració del 8 de març, Dia de la Dona, s’ha avançat avui al Consell Comarcal per tal de no interferir en la vaga general convocada per demà divendres. A més d’afegir-se al manifest institucional de l’Institut Català de les Dones, i fer-ne lectura, el Consell ha volgut en aquesta ocasió retre homenatge i recordar a totes aquelles dones que s’han fet un nom dins de la història de l’art, un camp que durant molt de temps ha estat concebut sota la mirada i la creació masculina. S’ha volgut donar a conèixer a totes aquelles dones que han lluitat per fer-se un lloc en l’art pictòric i les quals, tant elles com les seves obres, han estat silenciades en el temps.

Durant tota la setmana vinent, al Consell es podran observar les obres i la biografia de diverses artistes a les portes de les diferents sales i departaments, amb la idea d’invitar a conèixer a aquestes dones, la seva vida i les dificultats que van tenir en aquesta professió per repensar la història de l’art amb una mirada més equitativa entre artistes homes i dones.

Aquest migdia, el personal de la institució ha participat en la lectura del manifest institucional de l’Institut Català de les Dones (ICD) al hall del Consell. Hi ha estat present la consellera de l’Àrea de Benestar Social, Montse Rueda, que ha fet la lectura del manifest i el president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa