MónTerrassa
Els confinats a les escoles es redueixen a la meitat en cinc dies
  • CA

Les persones confinades per Covid-19 a les escoles de Terrassa s’han reduït a la meitat en tan sols cinc dies. Segons dades sobre la Covid-19 als centres educatius publicades pel Departament de Salut actualitzades a dia 8 de febrer, actualment hi ha un total de 615 persones confinades a totes les escoles de la ciutat entre alumnes i personal docent, quan el passat dia 3 de febrer hi havia un total de 1.417 persones confinades. Aquesta davallada posa en evidència la clara tendència a la baixa dels indicadors i el descens dels contagis.

Després de moltes setmanes amb un augment exponencial de nous positius, els confinats han caigut dràsticament i els centres s’estan recuperant del gran impacte de la sisena onada a les seves aules. Fa una setmana, el dia 1 de febrer, hi havia gairebé 2.000 alumnes confinats (1.906 exactament), el que es tradueix en que amb tan sols una setmana la xifra s’ha reduït a un ters.

El centre escolar que compta actualment amb més persones confinades és l’Escola Pia de Terrassa, que té 42 persones a casa, de les quals 40 son alumnes i 2 formen part del professorat. En els últims 10 dies s’han detectat 78 nous positius al centre educatiu, dels quals 72 alumnes i 6 personal docent. Tot i ser l’escola més afectada per la Covid-19 a la ciutat, es troba en una molt bona situació comparada amb la situació de fa unes setmanes. A l’Escola Pia la segueix l’escola Vedruna Vall, que compta amb 32 persones confinades; l’Institut Sant Eulàlia i l’Escola Egara, amb 29 persones en quarantena cadascuna; l’Institut de Terrassa i l’Escola Tecnos, amb 24 confinats respectivament; l’Escola Sagrat Cor de Jesús, amb 23; i l’Institut Nicolau Copèrnic, amb 21. Així doncs, cap escola de la ciutat supera la xifra de 50 alumnes confinats.

Cal recordar que malgrat l’augment de persones confinades al llarg d’aquestes setmanes, els grups classe confinats han estat molt pocs. Aquesta davallada de grups classe en quarantena ha estat degut al nou protocol, que estableix que s’eliminen les quarantenes si els casos no són més de cinc a l’aula (o el 20% en el cas de grups poc nombrosos) a les classes d’educació infantil i primària. En el cas de l’Educació Secundària Obligatòria (ESO), aquells que estiguin immunitzats -vacunats o que hagin passat la malaltia en els darrers tres mesos- tampoc no hauran de fer quarantena.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa