MónTerrassa
Desenes de veïns es concentren per uns “barris segurs” a Terrassa

Desenes de veïns i veïnes de Terrassa s’han concentrat aquesta tarda a la plaça de Catalunya per protestar contra la sensació d’inseguretat a la ciutat i demanar uns “barris segurs”. La protesta ha estat iniciativa d’alguns veïns de la zona i ha comptat amb el suport de l’associació Mi Barrio Seguro, qui ha reivindicat més mitjans per tal que la policia pugui actuar i “fer front a la delinqüència del dia a dia”. “No hi ha setmana que no hi hagi agressions o baralles”, ha indicat David Cosculluela, representant de l’ocupació.

Amb crits de ‘carrers segurs, no més delinqüència’ o ‘no ens miris, uneix-te’, alguns dels veïns han apuntat que la sensació d’inseguretat “sempre hi ha estat” però que ha anat en augment els darrers anys: “Els nens i nenes no es poden quedar al parc perquè veuen baralles o roben els mòbils”, ha expressat Glòria Lázaro, veïna de la zona de la plaça de Catalunya, qui lamenta que aquesta és la situació del “dia a dia” i exigeix que es canvii la llei.

Més presència policial per frenar la sensació d’inseguretat

Cosculluela, per la seva banda, també ha indicat que la delinqüència ha augmentat i que “no pot ser que ciutats com Terrassa s’hagin convertit en una masterclass de l’ocupació”. Demana més presència policial per poder tenir “tranquil·litat”, tot i que alguns veïns ja han notat que, els darrers temps, passen més cotxes de patrulles policials per la zona.

Terrassa: 57,4 fets per 1.000 habitants, segons la Junta Local de Seguretat

Tot i la situació que denuncien, les dades de la Junta Local de Seguretat que va tenir lloc el passat mes de febrer posicionen Terrassa en el cinquè lloc del rànquing català de municipis amb menys fets delictius per habitant i en la divuitena posició a nivell estatal en el rànquing de ciutat més segures. De fet, les xifres indiquen que Terrassa es troba en 57,4 fets per 1.000 habitants, un 21% per sota de la mitjana catalana en fets delictius.

Son xifres que va exposar l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, juntament amb el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena. Ballart va expressar que entén “que la percepció ciutadana en moments puntuals pot semblar que Terrassa pateix més actes delictius que abans” però va advertir que “les xarxes socials poden generar aquesta sensació d’inseguretat quan qualsevol pot fer una fotografia o llançar un missatge i viralitzar-se”. Lázaro, per la seva banda, indica que ells son els veïns de la zona i que “nosaltres ho veiem”, no a les notícies o les xarxes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa