MónTerrassa
Conseller Elena: “Terrassa és una ciutat segura”

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha deixat clar només començar el titular a transmetre a la ciutadania: “Terrassa és una ciutat segura”. Ho ha dit en la roda de premsa posterior a la Junta Local de Seguretat que s’ha dut a terme aquest dilluns, dia 23 de gener, a l’Ajuntament de Terrassa. 

La mateixa frase ha estat repetida per l’alcalde Jordi Ballart, que a més ha volgut argumentar-ho amb xifres: “Terrassa se situa en la cinquena posició a nivell català i en la divuitena posició a nivell estatal en el rànquing de ciutat més segures. A més, les dades mostren que ens trobem per sota de la mitjana catalana en fets delictius. En concret, un 21% per sota”. 

El líder de Tot per Terrassa ha detallat que la cocapital vallesana se situa en 57,4 fets per 1000 habitants, mentre que la ratio mitjana és de 73,5 fets per cada 1000 habitants. A més, assenyala que en els darrers mesos, la localitat ha patit una reducció important de fets delictius. “De setembre a desembre, s’han reduït un 13,8%, i si comparem els dos desembres de 2022 amb el de 2019, la reducció és del 7%”, ha dit. 

Per tot plegat, Ballart considera que les dades “són bones, tot i que sempre ens agradaria que fossin menors. Però el risc 0 no existeix, i menys en una ciutat de més de 200 mil habitants, una ciutat amb molta mobilitat, activitat comercial i econòmica”.

Percepció ciutadana vs dades rigoroses

L’alcalde entén que la percepció ciutadana en moments puntuals pot semblar que Terrassa pateix més actes delictius que abans, però ho ha volgut desmentir rotundament. “Qualsevol fet delictiu ens preocupa, però cal tenir present que les xarxes socials poden generar aquesta sensació d’inseguretat quan qualsevol pot fer una fotografia o llançar un missatge i viralitzar-se. S’ha fet molta feina des dels cossos de seguretat de transmetre informació veraç, fer pedagogia i explicar el que passa, el que no passa i desmentir quan cal”, ha manifestat. També ha recriminat el joc que està fent l’extrema dreta i alguns partits polítics -“com el primer partit a l’oposició a Terrassa”- de manipular les dades, mentir i generar aquesta sensació d’indefensió”.

L’alcalde ha recordat que les dades traslladades a la Junta Local són “de màxim rigor i indiquen que estem amb bona direcció”. Reconeix que encara falten agents de Policia Municipal però també afirma que en aquest mandat s’està molt més a prop de la xifra de 300 agents que quan es va iniciar el mandat el 2019. A més, ha anunciat que hi ha diverses convocatòries previstes aquest 2023, tant del cos local com dels Mossos d’Esquadra que espera que acabin reforçant la seguretat al municipi.

Cooperació entre cossos i administracions

Ballart ha agraït la cooperació institucional en matèria de seguretat i ha lloat profusament les bones relacions que mantenen actualment Ajuntament i Generalitat en aquest àmbit. “Tenim demandes, com és obvi, però hi ha un diàleg constant, una cooperació bilateral i una absoluta lleialtat institucional. Hem fet un esforç molt important en aquest mandat per mantenir unes relacions impecables entre ambdues administracions”, ha exclamat.

Per la seva banda, Joan Ignasi Elena ha subratllat que la Generalitat és conscient que el país necessita més agents dels cossos d’emergències. Per això aquest 2023 es faran fins a dues convocatòries tant en Mossos, Agents Rurals com Bombers. 

Pel que fa a Terrassa, el conseller ha assegurat que si bé és cert que amb la sortida de la pandèmia s’havien viscut uns mesos -com passava a la resta del país- en què els fets delictius s’havien incrementat, actualment aquestes xifres s’han vist reduïdes fins al punt que son inferiors a les registrades l’any 2019. Ha destacat l’èxit aconseguit en aquells dispositius en què Mossos i Policia Local han treballat de manera conjunta -per exemple, amb el dispositiu Grevol de Nadal-, i ha felicitat a tothom per l’esforç i la feina feta per aconseguir-ho.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Anselmo Segura a gener 23, 2023 | 19:09
  Anselmo Segura gener 23, 2023 | 19:09
  No entenc res , quines dades tenen alguns que no quadren amb els altres . Fa poc dies es publicaven aquestes a aquest mateix diari : el PSC egarenc diu que el 2022 que acabem de tancar, els delictes van augmentar un 18%. I el 2021,un 12% respecte del 2020. “La sensació d’inseguretat dels veïns i veïnes de la ciutat també s’ha multiplicat des d’un 2,7% l’any 2018 a un 21,4% el 2022, passant a ser un dels principals problemes de la ciutat”. I ara surten aquests amb que visquem en Disneyrrassa país de seguretat .
 2. Icona del comentari de: Anselm Segura a gener 23, 2023 | 19:13
  Anselm Segura gener 23, 2023 | 19:13
  Això sembla com a les eleccions , quan es fa el recompte resulta que fan servir la dada que li convé i tothom no se com ha guanyat i ningú ha perdut. Les dades si us plau no son com la Biblia que te lectura segons qui ho faci , les dades son matemàtiques i no més tenen una lectura " la ciutat ha empitjorat els últims 4 anys en seguretat i això no te diferent lectures.
 3. Icona del comentari de: Joan - Cementiri Vell - Terrassa a gener 23, 2023 | 19:47
  Joan - Cementiri Vell - Terrassa gener 23, 2023 | 19:47
  Els números del conseller Elena sobre la seguretat de Terrassa els haurà fet arribar INDRA, ja sabem com quadra els números aquesta empresa en les eleccions. Estem farts que ens manipulin i enganyin per interessos de partit, en aquest cas ho fa Esquerra Republicana. Com sempre ha fet, primer és el partit i després és Catalunya i la seva gent. Conseller Elena ha estat molt temps calladet, podria continuar així?, o el partit l'atia perquè parli?
 4. Icona del comentari de: Anònim a gener 24, 2023 | 19:01
  Anònim gener 24, 2023 | 19:01
  Llegan elecciones, se nota??

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa