MónTerrassa
Comença el compte enrere per a la futura Biblioteca del Districte 5

Comença el compte enrere per a la futura Biblioteca del Districte 5. L’equipament s’ubicarà dins del nou parc al Pla del Bonaire, en una pastilla de terreny situada a l’avinguda de Béjar. L’Ajuntament de Terrassa ha informat que ja ha finalitzat l’informe tècnic i comença així l’expedient i el plec de bases reguladores que han de regir el posterior concurs de projectes per a la construcció de l’espai d’aquí uns mesos.

El trasllat de la BD5 és un projecte que ja estava recollit en el Pla de Biblioteques Municipal de Terrassa (2018-2025). Per la regidora de Cultura, Rosa Boladeras, el nou edifici “permetrà, d’una banda, donar més visibilitat a l’equipament dins de la seva àrea d’influència, atès que amb l’actual edifici, situat dins un recinte esportiu, aquesta visibilitat queda força reduïda. A més, el trasllat de la BD5 permetrà també a la biblioteca créixer i guanyar superfície útil, així com fons documental i una millora important de la quantitat i la qualitat dels serveis que ofereix, i poder disposar d’un espai, equipat amb els elements tècnics necessaris, que es converteixi en una r referència pel que fa a l’activitat cultural al territori i que pugui donar resposta a les necessitats de les seves usuàries i usuaris com ara projeccions, treballs comunitaris i altres tipus d’activitats”.

La Biblioteca del Districte 5 es va inaugurar el 4 de juliol de 1972, al número 29 del carrer de la Salut amb el nom de Biblioteca Enric Gall. Posteriorment, la biblioteca es va traslladar a l’actual edifici conegut com el xalet de la Àrea Olímpica, on va ser de nou inaugurada el 29 d’octubre de 1993. Justament, a l’espera de poder tenir un nou edifici, aquest dijous ha entrat en funcionament la nova entrada a la Biblioteca del Districte 5 des del carrer dels Jocs Olímpics. D’aquesta forma, els usuaris i usuàries podran tornar a accedir directament a l’equipament sense necessitat de passar per l’interior del Club Natació Terrassa.

Un parc pensat per als més petits

El parc del Bonaire ocuparà una superfície de 5.200 metres quadrats, dins dels quals s’hi contempla la nova biblioteca. Ara mateix, el consistori està finalitzant els tràmits d’adjudicació per efectuar les obres de la pastilla. Unes obres que ja compten amb un pressupost de 340 mil euros i que han de servir per crear un nou parc infantil, dissenyat per crear oportunitats de joc i interacció per als infants amb diversitat funcional, i l’adequació per a l’ús públic dels terrenys. Al lateral est, a la sortida de l’escola bressol, es preveu construir una àrea de jocs infantils per a infants de menor edat, i a l’oest, una estructura de trepa per als més grans.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa