MónTerrassa
La Biblioteca del Districte 5 tindrà un accés directe des del carrer
  • CA

La Biblioteca del Districte 5 tindrà un accés directe i independent des del carrer. Això podria semblar una cosa normal, però en el cas d’aquest equipament ubicat al barri de Poble Nou-Zona Esportiva no ho era pas. I és que actualment, els usuaris de la biblioteca municipal per entrar-hi han de passar per dins del Club Natació Terrassa.

L’Ajuntament de Terrassa ha considerat que era el moment de fer una inversió i millorar l’accessibilitat de l’espai. Per això, es construirà un accés des del carrer dels Jocs Olímpics, número 7, entre els pavellons i les pistes de pàdel. El cost del projecte, inclòs IVA, és de 71.899,22 euros i consistirà en la construcció d’una nova escala, que comptarà amb una plataforma elevadora per aquelles persones amb mobilitat reduïda, cotxets o persones grans.

Aquesta escala anirà a parar a la terrassa posterior de la biblioteca, on s’ubicarà una porta d’accés a l’equipament. D’aquesta manera, els usuaris podran fer un ús més lliure i més accessible a l’equipament municipal.

I per l’altra banda, el canvi també comportarà tenir un nou bany d’ús exclusiu per als usuaris i que estarà adaptat per a persones amb mobilitat reduïda. Es construirà a l’espai que actualment dona accés a la porta d’entrada. Paral·lelament, es millorarà el control d’accessos a l’equipament, amb la instal·lació d’un sistema de videoporters.

Afectacions per les obres a la BD5

Aquest seguit d’actuacions, que han entrat ja en la seva recta final, obligaran a tancar la BD5 del 13 al 18 de febrer. A més, entre el 9 i l’11 de febrer, els usuaris i usuàries no podran accedir a part dels fons de la biblioteca a causa dels treballs de redistribució dels espais interiors de l’equipament.

Les actuacions previstes per dur a terme aquest nou accés obligaran també a reubicar el mobiliari interior de la biblioteca així com la substitució d’una part del paviment actual de la zona infantil.

Per la seva banda, la Diputació de Barcelona dona el seu suport en l’adequació de les telecomunicacions i en la planificació de la nova distribució dels espais, a més de fer el seguiment del projecte des dels seus inicis, coordinadament amb el Servei de Patrimoni i Manteniment de l’Ajuntament de Terrassa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa