MónTerrassa
Cine i teatres veuen la reducció de l’aforament una “notícia dura”
  • CA

La presidenta d’ADETCA, Isabel Vidal, ha lamentat aquest dilluns que la reducció de l’aforament al 70% en el món cultural, anunciada pel Govern, és “una notícia dura” i que “no esperaven”. De fet, Vidal ha reconegut que abans que una reducció d’aforament esperaven la petició del certificat covid-19 perquè “dins els teatres es compleixen les mesures de seguretat amb la mascareta”. Així mateix, Vida ha demanat ajuda a les administracions per “rescabalar aquesta pèrdua d’ingressos tan importants”. El Govern ha anunciat mesures que vol aplicar com tancar l’oci nocturn i limitar l’aforament al 70% en gimnasos, cultura i comerç. Si el TSJC les aprova les mesures entraran en vigor la matinada de dijous a divendres.Vidal ha manifestat que precisament els nadals és l’època de recaptació més gran als teatres. En aquest sentit, ha demanat ajuda al Departament de Cultura i a les administracions per “rescabalar aquesta pèrdua d’ingressos tan importants”. “Seguirem treballant i ho hem de gestionar de la millor manera que puguem”, ha afegit.

La presidenta d’ADETCA també ha assenyalat que són conscients que “altres activitats patiran restriccions més dures i que la situació és molt complicada i l’haurem de passar entre tots”.

El president del Gremi de Cinemes de Catalunya, Camilo Tarrazón, ha manifestat que la intenció del Govern de reduir l’aforament en cultura al 70% és “una mesura dura” que tindrà un “perjudici important” pel sector, ja que arriba en una època de gran afluència a les activitats culturals com és el Nadal. Tot i això, Tarrazón ha admès que si el Govern ha decidit tirar-ho endavant és perquè creuen que “és necessari”. En aquest context i a l’espera de conèixer “la lletra petita” de les mesures, ha demanat, en declaracions a l’ACN, el salconduit cultural i que es respectin les vendes anticipades per a les funcions. També ha reclamat al Govern que acompanyi el sector cultural per a fer front a “les dificultats que aquestes mesures comportaran”.Tarrazón ha manifestat que la decisió del Govern s’ha de posar dins el context de la situació sanitària i ha demanat que de la mateixa manera que el sector cultural acompanyarà l’executiu català en aquestes mesures “sent respectuós”, el Govern també acompanyin el sector cultural amb “totes les dificultats que aquestes mesures comportaran”.

El president del Gremi ha demanat que es recuperi el salconduit cultural perquè la gent torni a casa sortint de l’activitat i també ha reclamat que es respectin les vendes anticipades per les funcions.

El Govern vol retornar a les restriccions dures per lluitar contra la covid-19 i ha anunciat aquest dilluns un seguit de mesures com tancar l’oci nocturn i limitar l’aforament al 50% en restaurants i al 70% en gimnasos, cultura i comerç. Si el TSJC les aprova les mesures entraran en vigor la matinada de dijous a divendres i duraran, en principi, quinze dies.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa