MónTerrassa
Els casos acumulats per Covid a Terrassa s’eleven a més de 74.800

Des que va començar la pandèmia de la Covid-19, més de 74.800 persones ja han passat el virus a Terrassa. Segons les últimes dades del Departament de Salut actualitzades a dia 8 d’abril de 2022, els casos acumulats per Covid són exactament 74.887. Des del final de la sisena onada, els casos de nous positius registrats han anat a la baixa, tot i que la velocitat de reducció s’ha alentit aquestes últimes setmanes.

Aquesta setmana -del 2 al 8 d’abril- s’han registrat un total de 206 nous positius, només 14 casos menys que la setmana anterior, quan se’n van detectar 220. Tot i així, dues setmanes abans se’n van registrar el doble, 439, el que demostra la lentitud en la velocitat de reducció. Segons aquesta xifres, el número de nous contagis registrats diaris aquests últims set dies és de 30 nous positius.

Però no tot son bones notícies. Després de setmanes amb dades a la baixa, la velocitat de reproducció per la Covid-19 han tornat a augmentar fins a superar el número 1, situant-se exactament a 1,11, quan la setmana anterior es trobava a 0’60. Cal recordar que quan aquesta xifra sobrepassa el número 1, significa que l’epidèmia creix.

El risc de rebrot també torna a augmentar fins a 204 punts, 29 punts més que la setmana passada. Feia un mes que el risc de brot es trobava en davallada, i tot indicava que arribaria a baixar dels 100 punts, però amb aquest augment Terrassa continua trobant-se en el llindar de risc de rebrot elevat. 

D’aquí sis dies, el proper 19 d’abril, ja no serà obligatori portar mascarets als llocs interiors, amb l’excepció de mantenir-la posada en alguns espais com les residències d’avis, els hospitals i el transport públic. El govern espanyol ho aprovarà en el Consell de Ministres tornant de Setmana Santa.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Noemí a abril 14, 2022 | 09:01
    Noemí abril 14, 2022 | 09:01
    Això, comptant els apuntats com Covid-19 que no ho eren pas. Conec tres infermeres terrassenques dels hospitals d'aquí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa