MónTerrassa
El Casal de Roc Blanc ja té data d’inici d’obres: l’11 d’abril

El Casal de Roc Blanc ja té data per iniciar les obres de construcció. L’alcalde Jordi Ballart ha anunciat aquest dimecres, dia 29 de març, que les màquines entraran en el solar de Rafel Campalans el pròxim 11 d’abril. “Finalment, després de diversos entrebancs, podem dir que ara sí que l’equipament del barri serà una realitat ben aviat”. Es preveu que l’edifici entri en funcionament d’aquí a 9 mesos. I té un pressupost de gairebé 2,5 milions d’euros.

“Ens hagués agradat que a dia d’avui poguéssim inaugurar l’equipament però no ha estat possible. Tanmateix, sí que hem pogut complir el compromís fet el 2019 als veïns que abans d’acabar el mandat el Casal Cívic seria una realitat”, ha subratllat l’alcalde que ha volgut agrair la tasca i paciència de l’entitat veïnal. Que ha lamentat que malgrat que el projecte ja estava adjudicat a finals de 2021, la crisi de preus dels materials de construcció ho va paralitzar tot.

Acte de presentació del futur Casal Cívic Roc Blanc de Terrassa | Lluïsa Tarrida

Abans d’acabar l’any, si tot segueix sobre el calendari previst, Roc Blanc “comptarà amb un nou equipament cívic, un nou espai de trobada d’oci i comunitari, que serà pol d’atracció del barri i que permetrà teixir l’activitat que s’hi fa”, ha sentenciat Ballart. “El casal és un espai que feia falta i que es demanava des de feia més de 20 anys. Avui és un dia maco per al barri”, ha manifestat el president de l’AV Roc Blanc, Ernest Watcher.

Així serà el futur equipament de Roc Blanc | Aj. Terrassa

Així serà el nou equipament municipal a Roc Blanc

L’acte ha comptat amb una nodrida representació de regidors de l’Ajuntament de Terrassa, així com membres de l’Associació de Veïns de Roc Blanc, de la comunitat educativa del barri, i els promotors de l’obra. Tots ells han pogut veure com serà el futur equipament sobre plànol i amb imatges de projeccions.

L’arquitecte del servei d’Arquitectura de l’Ajuntament de Terrassa, Maria José Martínez, ha estat l’encarregada d’acostar una mica més aquest equipament. S’ha destacat que seran dos edificis independents però connectats per un pati, que tindran diferents funcionalitats i entrades pròpies. A més, hi ha hagut la voluntat expressa que no estiguessin connectats tampoc amb els edificis d’habitatges de l’entorn, per aconseguir un aïllament acústic i energètic molt més elevat.

Així serà el futur equipament de Roc Blanc | Aj. Terrassa

“Hem creat un edifici plurigeneracional, que serà un lloc de convivència per veïns de totes les edats; també 100% accessible, amb tot ubicat en una planta baixa sense barreres arquitectòniques; destaquem la versatilitat de les diferents estances, que es poden reconvertir i adaptar a les necessitats de cada activitat; i també l’aposta perquè sigui confortable i saludable, amb us de pintures i materials amb baixa toxicitat”, ha destacat.

També ha fet molt èmfasi en la sostenibilitat de l’edifici. S’ha buscat la màxima eficiència i estalvi energètic, tant pel que fa al consum d’energia i recursos en el seu funcionament i emissions de CO2, com en els materials emprats per a la seva construcció.

L’accés principal al nou equipament s’efectuarà des del carrer de Rafael de Campalans. Aquest vial, en el tram contigu al futur casal, és actualment un espai de prioritat per a vianants. A més, amb les inversions dels fons europeus Next Generation pel proper 2023, aquest espai es potenciarà amb actuacions tàctiques i de jardineria.

Així serà el futur equipament de Roc Blanc | Aj. Terrassa
Així serà el futur equipament de Roc Blanc | Aj. Terrassa

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa