MónTerrassa
El nou casal de barri de Roc Blanc de Terrassa, més a prop

L’Ajuntament inicia el procés de licitació de les obres del nou Casal de barri del Roc Blanc. El projecte es va aprovar inicialment el juliol del 2021 i es va adjudicar a finals de desembre del 2021. L’adjudicatària va renunciar per l’augment sobtat dels preus de la construcció. El gener del 2022 es va realitzar una actualització de preus per poder tornar a licitar les obres.

Les obres es podrien posar en marxa a finals del 2022 i s’enllestirien al 2023.

Un nou equipament municipal i sostenible

El nou equipament es situarà en el solar existent entre els carrers de Palet i Barba i de Rafael de Campalans. L’edifici del nou Casal de barri del Roc Blanc s’ha dissenyat amb criteris exigents de sostenibilitat, eficiència i estalvi energètic, tant pel que fa al consum d’energia i recursos en el seu funcionament i emissions de CO2, com en els materials.

Per a l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, «el casal era un projecte prioritari per a l’equip de govern però per causes sobrevingudes han alterat el calendari de construcció. Lluny de desistir, però, la prioritat municipal sempre ha estat poder tirar endavant el casal i ara tornem a engegar un projecte que és fruït de la participació de la ciutadania i que respon a una demanda veïnal de fa molts anys».

Un edifici multifuncional, multigeneracional i obert a tothom

L’edifici del nou Casal de barri del Roc Blanc disposarà d’espais multifuncionals com:
 Tres sales taller que poden funcionar per separat o combinades entre elles, una d’elles amb equipament de cuina i totes amb accés directe al pati enjardinat.
 Una sala relacional per a la gent gran amb accés al pati enjardinat.
 Una sala de reunions que es pot convertir en dues de més petites.
 Un espai central de relació de l’edifici del casal, que pot funcionar com un espai de trobada, per realitzar exposicions, etc.
 Una sala polivalent en un edifici annex, amb connexió pel pati enjardinat que disposa de vestidors i serveis propis.
 Un espai lliure en la parcel·la enjardinada, a peu de sales i unes grades.

El projecte també s’ha elaborat seguint criteris d’accessibilitat universal en tots els espais. El casal disposarà de cambres higièniques adaptades i un canviador per a nadons. També s’han tingut en compte altres aspectes que influeixen en la salut, com l’ús de pintures o materials amb una baixa composició de components orgànics volàtils. S’han planificat les construccions amb materials orgànics, s’ha prioritzat l’ús i el control de la llum solar i d’altres aspectes que garanteixen el benestar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa