MónTerrassa
Un carrer molt estret de Terrassa
Carrer del Sol | J.M.O.

Un carrer de Terrassa, encara que no ho sembli, situat al barri de Ca n’Aurell, a prop de La Maurina, i al carrer Volta. Es tracta d’un vial estret, minúscul, que va rebre el nom el 7 de febrer de 1969. Parlem del carrer del Sol. Si més no curiós un gran nom per un carrer petit.

Els quatre carrers més curts de Terrassa

Els quatre carrers més curts de Terrassa són… Quins dirieu que són? Els endevineu? Us podem dir que estan als barris de Sant Pere Nord, de Sant Pere, del Centre i de Can Boada. I fan entre 20 i 30 metres només.

Camí de Can Petit (20,38 metres, a Sant Pere Nord)

Camí de Can Petit | Google Maps

Passatge de Sant Joan (21,50 metres, al Centre)

Passatge de Sant Joan | g

Passatge Monturiol (28,65 metres, a Sant Pere)

Passatge Monturiol | g

Carrer del Teide (30,43 metres, a Can Boada)

Carrer del Teide | Google Maps

Els carrers més estrets

Terrassa té molts carrers, que ocupen més de 700 quilòmetres. N’hi ha dos que sobresurten per petits. O millor dit, per estrets. Els dos casos extrems són els carrers Del Sol (un metre) i el de Mart (2,33 metres), els dos situats al barri de Ca n’Aurell, però un entre Rambla i Arquimedes i l’altra a Volta amb Marconi.

Els carrers més llargs de Terrassa

Els tres carrers més llargs de Terrassa són… Ho endevineu. Us els imagineu. La majoria de la ciutadania segur que algun dels tres, o els tres, els diria. Els tres carrers més llargs de la capital egarenca són l’avinguda del Vallès, el passeig del 22 de Juliol i la Ronda de Ponent. Un destaca per damunt dels altres: L’avinguda del Vallès arriba als 6.05 km. El passeig de 22 de Juliol es queda en 4,5, i la Ronda de Ponent en 3,46.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Isaac a abril 29, 2019 | 20:14
  Isaac abril 29, 2019 | 20:14
  Nosaltres hi jugàvem a futbol de petits aquest carreró. L'anomenaven el camp nou irònicament.
 2. Icona del comentari de: Gironí. a juny 30, 2022 | 08:19
  Gironí. juny 30, 2022 | 08:19
  Caram!. Conec molt poc Terrassa, però coses així son detalls interessants. Potser els terrassencs- molts- no coneixeu gaire Girona, si és així us recomano que veieu la que, si no hi ha cap demostració en contra, es la plaça més petita del món: la Plaça dels Raïms. (Es pot trobar a Internet).
 3. Icona del comentari de: Gironí. a juny 30, 2022 | 08:47
  Gironí. juny 30, 2022 | 08:47
  El desconeixement de la mateixa població on vivim no és cosa nova. Ja fa força anys, escoltant un programa de Catalunya Ràdio, els tertulians s'admiraven de que a Girona hi haguè el Carrer de les Mosques. Vaig trucar al programa i esl vaig fer saber que, a Barcelona, també hi era. I en un lloc ben destacat: molt a prop de Santa Maria del Mar. I no és cap carreró. Certament es extrany que hi sigui a Barcelona; a Girona té explicació: la llegenda de les mosques de Sant Narcís. També els vaig dir el que em semblava el carrer més curt de Barcelona: el Carrer de Les Orgues, un cul-de-sac sota els porxos de la Plaça del Palau. I també el desconeixien. Ja veieu.....

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa