MónTerrassa
“Canvi de Marxa” per conscienciar el jovent de Terrassa sobre els accidents de trànsit
  • CA
Una de les escenes de “Canvi de marxa” | Cedida

!--akiadsense-->

Un total de 1.172 estudiants de 4t d’ESO de 16 centres de Terrassa assistiran dilluns a la jornada “Canvi de Marxa”, un espectacle multimèdia sobre educació i seguretat vial per sensibilitzar als joves de 15 i 16 anys sobre la perillositat de l’alcohol en la conducció. A diferència d’altres activitats, en aquesta el jovent coneix la realitat a través de testimonis reals de persones que intervenen directament en un sinistre. A l’acte hi assistirà l’alcalde de Terrassa, Alfredo Vega; acompanyat del tinent d’alcalde de Territori i Mobilitat, Marc Armengol; i del regidor de Seguretat, Via Pública i Protecció Civil, Manuel Giménez. També hi assistirà l’intendent major de la Policia Municipal, Antoni Flores, així com representants de les entitats participants.

“Canvi de Marxa” se celebra des de l’any 2011 i està organitzat pel servei de Policia Municipal i finançat per la Fundació Mutual de Conductores, en col·laboració amb l’Institut Guttmann i el Servei Català de Trànsit. L’espectacle tindrà lloc al Teatre Principal (pl. de Maragall, 2) en dues convocatòries. A la primera, prevista a les 9.30 h, acudiran els estudiants de les escoles Andersen, El Cingle, Goya, Petit Estel, Vedruna, Ramon Pont, El Cim i Liceo Egara. A la segona, que tindrà lloc a les 11.30h, els assistents seran els alumnes dels centres Sant Domènec Savio, INS Montserrat Roig, INS Cavall Bernat, INS Torre del Palau, Cultura Pràctica i Mare de Déu del Carme.

“Canvi de Marxa” recrea la vivència d’un jove que va de festa amb els amics a una discoteca on prenen alcohol i acaba amb un greu accident de trànsit. Una temàtica que es planteja amb efectes especials i imatges impactants que té la força dels testimonis reals dels protagonistes: el jove temerari, el disc-jockey, el policia, el bomber, el metge d’emergència, el familiar de la víctima i el lesionat medul·lar de l’accident. Això fa que sigui una eina de sensibilització eficaç entre el jovent sobre els perills que comporten algunes conductes vials.

Aquesta activitat és la cloenda del programa d’educació per a la mobilitat que la Policia Municipal de Terrassa imparteix als alumnes de secundària, que inclou xerrades informatives i preventives, així com també visites a la prefectura.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa