Casa Nostra, Casa Vostra, entitat sense ànim de lucre que impulsa campanyes de comunicació creativa en favor de l’acollida de persones refugiades i migrants, ha iniciat una campanya a nivell nacional per tal que el Rei Negre de la Cavalcada de Reis de viles i ciutats del 5 de gener sigui realment una persona negre.

“Tradicionalment, a Catalunya i a molts altres llocs, el rei Baltasar, el negre, l’han representat persones blanques amb la cara pintada de negre, persones embetumades”, afirmen fonts de l’entitat. “Aquesta pràctica, que internacionalment es coneix amb el nom de blackface, té un origen colonialista i racista. Casa Nostra, Casa Vostra, juntament amb altres entitats, fa una crida als organitzadors de les cavalcades d’arreu de Catalunya perquè deixin de pintar de negre reis i patges, i perquè siguin les persones negres les qui representin aquests papers.

No és la primera campanya que realitza l’entitat Casa Nostra, Casa Vostra. El 18 de febrer del 2017, mig milió de persones van sortir al carrer a Barcelona en la manifestació més gran d’Europa pels drets de les persones refugiades i migrants. Una setmana abans, una cinquantena d’artistes van omplir el Palau Sant Jordi en un concert històric per cantar ben alt i ben fort que #VolemAcollir. Això va ser possible gràcies a la força de la ciutadania, la mobilització de centenars d’organitzacions socials i la implicació incansable del voluntariat. L’entitat Casa Nostra, Casa Vostra vol donar continuïtat a aquesta força per canviar les polítiques de fronteres de la Unió Europea, promoure l’acollida i l’antiracisme.

Nou comentari