MónTerrassa
En marxa una campanya contra la discriminació vers persones amb nanisme
  • CA

L’Associació de Familiars i Afectats de Patologies del Creixement (AFAPAC) engega una campanya de sensibilització a Terrassa per reflexionar sobre el comportament vers les persones amb nanisme. L’associació expressa que “el desconeixement de les patologies del creixement és molt elevat” i cal eradicar-ne els prejudicis i la discriminació. La campanya, que porta per nom ‘L’acondroplàsia condiciona el meu creixement, els teus prejudicis també’, s’inicia aquest febrer en motiu del mes de les malalties minoritàries.

El projecte consisteix en fer accions de difusió en marquesines, autobusos i pantalles municipals d’arreu de la ciutat amb un missatge “clar, contundent i directe”. “La nostra condició no és immune a la discriminació”, defensa l’associació, i afegeix que “tenir acondroplàsia o altra displàsia esquelètica no significa exclusivament ser diferent, o patir certs problemes mèdics o d’accessibilitat física, sinó que també existeix una forta estigmatització social”.

Amb aquest projecte, en col·laboració amb l’Ajuntament de Terrassa, Transports Municipals d’Egara i ‘Publicitaros Implicados’, esperen “augmentar la inclusió educativa, sanitària i social, potenciar l’accés al món laboral, i lluitar per l’eradicació de la discriminació que es fa de la seva la imatge personal la discriminació que pateixen“.

Terrassa, compromesa a no contractar espectacles que humilien persones amb nanisme

A part d’aquesta campanya, Terrassa fa altres passos endavant per acabar amb la discriminació vers les persones amb nanisme. El passat mes de novembre, el ple municipal va aprovar per unanimitat una proposta ciutadana perquè Terrassa sigui una ciutat lliure d’espectacles o accions que denigrin a les persones amb ADEE (Acondroplàsia i Displàsies Esquelètiques amb Nanisme).

Amb aquesta proposta, l’Ajuntament de Terrassa es va comprometre a no contractar espectacles que denigrin persones amb nanisme, ja que a l’Estat espanyol encara se celebren espectacles que humilien aquestes persones. María Jésica Expósito Álvarez, qui va presentar la proposta, va expressar que l’aprovació dels cinc va ser “un moment històric per nosaltres”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa