MónTerrassa
Terrassa no contractarà espectacles que denigrin persones amb nanisme
  • CA

El Ple municipal ordinari de novembre ha aprovat per unanimitat una proposta ciutadana perquè Terrassa sigui una ciutat lliure d’espectacles o accions que denigrin a les persones amb ADEE (Acondroplàsia i Displàsies Esquelètiques amb Nanisme). La proposta ha estat presentada per María Jésica Expósito Álvarez, qui ha exposat que l’aprovació dels cinc acords de la proposta és “un moment històric per nosaltres”.

Éxposito ha lamentat que a l’Estat espanyol encara se celebren espectacles que humilien i vulneren els drets fonamentals de les persones amb nanisme. En aquest sentit, ha volgut expressar que la discriminació vers aquestes persones és ben present i cal fer un pas endavant per posar-hi fi. També ha compartit algunes de les discriminacions que ha patit al llarg de la seva vida, com “ser escopida, tirar-me pedres, o dir-me ‘subnormal'”. L’alcalde Jordi Ballart ha agraït a Èxposito pel seu testimoni i per “sacsejar consciències”. “La teva lluita és ara la de tota una ciutat“, ha conclòs.

Proposta per posar fi a la discriminació vers les persones amb nanisme:

Els cinc acords de la proposta han estat els següents:

  • No programar ni contractar espectacles per a la seva exhibició que humiliïn i denigrin les persones amb nanisme i d’aquesta manera que es percebi el dret a la no discriminació.
  • Posar en coneixement als cossos de forces de l’Estat, del Ministeri Fiscal, i les autoritats administratives competents en matèria de drets de persones amb discapacitat de qualsevol activitat que se celebri als municipis que vulneri drets de les persones amb nanisme.
  • Desplegar plans i estratègies de formació i injecció laboral perquè les persones amb nanisme que treballen en espectacles i activitats denigrants puguin accedir a tenir una feina decent i digne.
  • Sol·licitar al conjunt de l’administració pública que desenvolupi eines de conscienciació sobre la situació i donar suport a les persones amb nanisme i les seves famílies.
  • Presentar l’acord a la mesa del Parlament, a tots els grups parlamentaris, a la Diputació de Barcelona, al Consell Comarcal del Vallès Occidental, als ajuntaments, a la fiscalia i a les entitats que defensen els drets de les persones amb nanisme.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa