MónTerrassa
L’antic Cafè Colón reviurà com a edifici residencial i comercial

L’històric Cafè Colón de la plaça Vella de Terrassa es transformarà en un edifici residencial i comercial. Així ho ha anunciat l’empresa d’assessors en inversió immobiliària Laborde Marcet en un comunicat, on expliquen que una ‘family office’ ha adquirit l’edifici i hi preveuen invertir prop de tres milions d’euros en la compra i rehabilitació. Als pisos superiors s’hi construiràn habitatges d'”alt standing” mentre que als baixos s’hi instal·laran comerços.

Gerard Marcet, soci de Laborde Marcet i responsable de l’operació, ha revelat que “els egarencs podran tornar a gaudir d’un dels edificis més emblemàtics de la plaça Vella”. Està previst que a peu de carrer s’hi ubiquin concretament dos comerços, encara per determinar. El comunicat exposa que els actuals propietaris “estan en negociacions amb importants cadenes de restauració” que han mostrat interès a ubicar-s’hi. “A part del valor que té situar un negoci en un edifici amb una història tan destacada, s’hi suma la seva excel·lent ubicació”, afegeixen.

Als pisos superiors de l’edifici s’hi ubicaran pisos d'”alt standing”. El passat octubre de 2022, l’agència immobiliària Mauri Assessors va anunciar una nova promoció amb piscina i una terrassa comunitària en aquest edifici.

Es preservaran tots els elements de l’històric edifici del Cafè Colón

Laborde Marcet confirma que es preservaran tots els elements que caracteritzen l’històric edifici, com les “columnes, motllures i elements de ferro forjat”. Els nous propietaris assenyalen que la intenció és “recuperar l’esplendor que va caracteritzar el Cafè Colon i cuidar tant la seva façana com el seu interior”, així com “tornar a la ciutat un referent històric”.

Pel que fa al calendari, l’empresa d’assessors no ha indicat cap data exacta per aquesta transformació. Ha exposat que serà “en els pròxims anys“.

Més sobre el Cafè Colón

El projecte del primer Cafè Colón data de l’11 de setembre de 1893. Anteriorment, hi havia un cafè anomenat Español, que el 1893 va ser remodelat per Lluís Muncunill, i li va canviar el nom a Cafè Colón. Aquest mateix arquitecte va realitzar l’any 1926 l’ampliació fins a la cantonada del carrer Cremat, i la reforma del cafè, que va ser enderrocat i substituït per l’edifici actual, el qual és el que ha arribat fins als nostres dies.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: . a abril 24, 2023 | 22:31
    . abril 24, 2023 | 22:31
    Casa para ricachones

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa