MónTerrassa
Nova promoció de pisos amb piscina a la plaça Vella de Terrassa
  • CA

L’antic Cafè Colón de la plaça Vella de Terrassa es convertirà en un edifici d’habitatges amb piscina. L’agència immobiliària egarenca Mauri Assessors ha anunciat a les seves xarxes socials una nova promoció de pisos en aquest edifici històric que ocupava l’antic cafè, que es remunta a finals del segle XIX. Món Terrassa avançava al setembre de 2018 que les especulacions i llegendes urbanes d’aquest edifici s’havien acabat i que es transformaria en pisos.

El cartell de la nova promoció ja es pot veure a la plaça Vella, on informen que es tracta d’una nova promoció amb habitatges d’“alt standing”, amb piscina, i una terrassa comunitària. Així també ho ha comunicat la immobiliària a les seves xarxes, on informava que aquesta nova promoció s’ubicaria al rovell de l’ou de la ciutat, l’antic Cafè Colón.

Antic Cafè Colón a la plaça Vella de Terrassa | Joan Manel Oller

L’història del Cafè Colón a la plaça Vella de Terrassa

Aquest edifici està situat a l’illa de cases on hi havia el Castell de Terrassa, del qual es conserva la Torre del Palau. Les cases del Castell es van enderrocar el 1891 i el 1893 s’hi va construir el Cafè Colón, de planta baixa i amb una gran portalada neoclàssica. Abans, en aquest mateix lloc hi va haver un cafè anomenat Español, que l’any 1893 va ser remodelat per Lluís Muncunill per encàrrec de Jaume Casamada i Josep Fatjó i va canviar el nom pel de Cafè Colón.

El projecte de Muncunill del primer Cafè Colón data de l’11 de setembre de 1893. Aquest mateix arquitecte en realitzà l’any 1926 l’ampliació fins a la cantonada del carrer Cremat, i la reforma del cafè, que va ser enderrocat i substituït per l’edifici actual, el qual és el que ha arribat fins als nostres dies.

L’edifici és d’estètica noucentista, de tradició clàssica. Ha sofert algunes modificacions, tot i que conserva bastant fidelment el seu aspecte original, amb una característica balconada amb balustres.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Elena a octubre 03, 2022 | 09:22
    Elena octubre 03, 2022 | 09:22
    El que haurien de fer són pisos de protecció oficial al centre. Per repartir una mica la càrrega dels immigrants. Tenim els barris degradats i saturats.
  2. Icona del comentari de: Marc a octubre 16, 2022 | 12:59
    Marc octubre 16, 2022 | 12:59
    Molt bé que vinguin rics, a veure si millora una mica la ciutat i que no tot es vagi degradant

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa