MónTerrassa
Els bibliobusos Cavall Bernat i La Mola celebren el 20è aniversari
  • CA

Els bibliobusos Cavall Bernat i La Mola de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona estan d’aniversari i és que en fa 20 anys que es troben en funcionament. El 25 de novembre del 2001 la Diputació de Barcelona va signar convenis amb municipis del Bages, l’Anoia, el Berguedà, el Vallès Occidental i Oriental i el Baix Llobregat per tal que rebessin el servei de dos nous bibliobusos de la Xarxa de Biblioteques Municipals: el Cavall Bernat i La Mola.

Vint any després i durant l’any 2020, tot i la pandèmia de la Covid19, aquests dos bibliobusos van atendre respectivament a una població de més de 15.000 persones cadascun i van rebre entre tots dos gairebé 8.000 visites. Al llarg de tot aquest any i especialment en aquests dies els bibliobusos organitzen activitats especials per celebrar les seves efemèrides. Es pot consultar amb detall les accions previstes a través de les xarxes socials i els seus perfils a Instagram: lamolabibliobus i b.cavallbernat

Els bibliobusos són biblioteques mòbils que donen servei als municipis de menys de 3.000 habitants que no disposen de biblioteca física i que ofereixen serveis d’informació i préstec amb la mateixa qualitat que una biblioteca estable, accés públic a Internet, activitats culturals i de foment de la lectura.

El Bibliobús Cavall Bernat dona servei als municipis de: Calders, Callús, Casserres, Castellfollit del Boix, Castellnou, L’Estany, Fonollosa, Monistrol de Calders, Els Prats de Rei, Rajadell, Sant Mateu de Bages, Valls de Torroella, Sant Salvador de Guardiola i Santa Maria d’Oló.

El Bibliobús La Mola ofereix servei als municipis de: Castellgalí, Castellví de Rosanes, Monistrol de Montserrat, Rellinars, Sant Llorens de Savall, Santa Maria de Martorelles, Ullastrell i Vallromanes.

Apropen documents entre llibres, audiovisuals, revistes i diaris als municipis on donen servei i permeten l’accés al catàleg Aladí, amb accés a 1.200.000 de títols diferents i a més de 10 milions de documents. Compten amb un bibliotecari i un xofer-tècnic auxiliar.

A més de l’accés a la col·lecció els serveis que ofereixen són carnet únic per a totes les biblioteques i bibliobusos, accés al catàleg col·lectiu, préstec i préstec interbibliotecari gratuït, informació i atenció personalitzada, accés a internet i ofimàtica, dinamització cultural, foment de la cultura i col·laboració amb les escoles i entitats locals.

La Diputació de Barcelona s’ocupa actualment de donar aquest servei de lectura pública a través d’una xarxa de 10 bibliobusos, que arriben de forma setmanal o quinzenal a més de 100 municipis de la província de Barcelona i prop de 170.000 habitants.

El Bibliobús Cavall Bernat dona servei a prop d’una quinzena de municipis de les comarques del Bages, l’Anoia i el Berguedà, i rep el suport de la Biblioteca del Casino de Manresa.

Per la seva banda, el Bibliobús La Mola arriba a prop d’una desena de municipis del Vallès Occidental i Oriental, el Bages i el Baix Llobregat amb el suport de la Biblioteca Central de Terrassa.

La Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona està formada per 228 biblioteques i 10 bibliobusos que donen cobertura de lectura pública al 98% de la població.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa