MónTerrassa
El Banc de Sang de Terrassa està sota mínims i demana donants

El Banc de Sang de la Mutua de Terrassa aquesta setmana engega la campanya de Sant Jordi, els dies 19, 20 i 23 d’abril.

La campanya consisteix en les següents accions:

  • Obsequi d’un llibre a tots els donants que vinguin el 19, 20 i 23 d’abril, gentilesa d’editorials col·laboradores, i amb la col·laboració també de Biblioteques Públiques de Terrassa.
  • Obsequi d’una rosa a tots els donants que vinguin el 23 d’abril gentilesa d’Àptima Centre Clínic i Fupar.

Cal tenir en compte que l’estat de reserves actual del Banc de Sang no és òptim, ja que, a data d’avui, té reserves per a un total de 7 dies (quan s’hauria d’intentar mantenir la xifra a 10 -12 ). En el cas concret del grup sanguini O- les reserves encara estan més minvades, només a 3 dies. Aquest és un grup molt preuat, ja que és el que anomenem “donant universal”, és a dir, tothom pot rebre sang d’aquests donants. És important mantenir-ne les reserves ja que en situacions d’emergència o manca de sang d’altres grups, és la més utilitzada.

Banc de Sang també compta amb una novetat i bona notícia per als donants habituals de plasma, i és el fet que ja poden demanar cita prèvia per internet, tenint disponible l’agenda / calendari d’hores de cadascun dels Bancs de Sang fixes en el següent enllaç www.donarsang.gencat.cat/plasma, agilitzant la gestió d’aquest tipus de donació.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Manoli molina a abril 18, 2018 | 11:57
    Manoli molina abril 18, 2018 | 11:57

Nou comentari

Comparteix