MónTerrassa
Baixen de la trentena els ingressats per Covid a Terrassa
  • CA

El nombre de pacients ingressats als centres hospitalaris de Terrassa per culpa de la Covid-19 ha baixat de la trentena aquesta setmana. Segons dades del Departament de Salut actualitzades a dia 24 de març de 2022, actualment hi ha un total de 28 pacients ingressats pel virus, quan fa set dies encara n’hi havia més de 40. El nombre d’ingressos va batre rècord en aquesta sisena onada, a finals de gener el nombre d’ingressats va arribar als 120, la xifra més alta des del novembre de 2020. No va ser fins a finals de febrer que es va començar a notar una clara tendència a la baixa fins arribar actualment a una trentena d’ingressats.

La resta d’indicadors continuen mostrant una tendència a la baixa, tot i que la velocitat de reducció s’ha alentit. Aquesta darrera setmana -del 15 al 21 de març- s’han registrat un total de 525 nous contagis, quan fa dues setmanes se’n van detectar 609. Per observar el gran impacte de la sisena onada només cal revisar les xifres de fa dos mesos: A finals de gener es registraven al voltant de 500 casos al dia de mitjana, mentre que ara es registra aquesta mateixa xifra però setmanalment. En total ja son més de 74.200 terrassencs i terrassenques les que han passat el virus des de l’inici de la pandèmia el març de 2020, i pel que fa els contagis diaris, aquesta setmana se n’han registrat 75 de mitjana cada dia, una xifra que s’ha mantingut estable les darreres setmanes.

Pel que fa la velocitat de reproducció, actualment es troba a 0,95, mentre que la setmana passada es trobava a 1,10. Tot i que la diferència sigui molt petita, cal remarcar que aquesta baixada és molt important, ja que quan la velocitat de reproducció es troba per sota de l’1 significa que l’epidèmia disminueix. El risc de rebrot es troba a 461 punts, 100 punts menys que fa una setmana.

Les dues últimes setmanes s’han registrat un total de 9 morts pel virus a la ciutat, el que puja la xifra de defuncions a 673 des de l’inici de la pandèmia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa