MónTerrassa
Els autobusos urbans de Terrassa baten el rècord de viatges el 2019
Autobús de la Línia 2 de Terrassa | Lorena Pinilla

!--akiadsense-->

El servei d’autobusos urbans de Terrassa, que gestiona l’empresa mixta Transports Municipals d’Egara SA (TMESA), segueix incrementant el nombre de persones usuàries any rere any. Segons l’anàlisi realitzat per l’empresa, el nombre de viatgers registrat el 2019 ha crescut un 5,33% respecte a les dades registrades l’any anterior. Així, l’any passat, gairebé 14 milions de persones (13.992.585), s’han desplaçat en autobús, el que suposa un nou rècord en el nombre d’usuaris anuals. Pel que fa a la mitjana de viatgers en un dia feiner, els autobusos urbans han transportat 53.400 persones/dia.

El mateix estudi detalla que les línies que han transportat més usuaris han estat, per aquest ordre, la L1, la L3, la L8 i la L9, amb més d’1,7 milions de viatgers cadascuna. Mentre que les línies L2, L4 i L5 han registrat una mitjana de 1,2 milions de desplaçaments, respectivament. La tinenta d’alcalde de l’àrea de Territori i Sostenibilitat, Lluïsa Melgares, fa una valoració molt satisfactòria de l’increment de persones usuàries al 2019. També destaca l’índex de fiabilitat del servei: “Es compleixen els horaris dels viatges estipulats en un 99,6%. Aquesta fita s’ha pogut assolir, entre d’altres accions, per la incorporació de 10 vehicles híbrids nous, que han permès baixar l’edat mitjana de la flota i també millorar les freqüències de pas d’algunes línies”, ha afirmat Melgares.

Major cobertura horària

Per a la tinenta d’alcalde també ha estat clau l’ampliació de la cobertura horària a totes les línies de la xarxa d’autobusos: “Des del mes de juny, s’ha registrat un increment de gairebé mig milió de viatgers que han utilitzat l’autobús, en part gràcies a què les noves franges horàries cobreixen necessitats de mobilitat més àmplies i adequades als usuaris”. En aquest sentit, Melgares ha reafirmat la voluntat política de l’equip de Govern per continuar promovent i fomentant l’ús del transport públic, ja que “aquesta és una peça clau de la Revolució verda i, a més de modernitzar i millorar la xarxa de busos, també treballem per garantir una bona intermodalitat a Terrassa. Volem que les persones vegin com una alternativa atractiva i eficient l’ús del transport públic i per aconseguir-ho, cal que enllacem bé la xarxa de tren i la dels autobusos. Aquesta combinació és imprescindible per moure’ns en el territori i també dins de la ciutat”.

D’altra banda, Melgares destaca l’èxit de la posada en marxa de la nova targeta T- Hospital, a mitjans de desembre, que en el seu primer mes de funcionament ja va emetre 5.900 targetes. “Es tracta d’una mesura que, com totes les que s’estan aplicant, pretén fer més fiable i atractiu el transport públic perquè la ciutadania l’esculli a l’hora de fer els seus trajectes quotidians, perquè és responsabilitat de totes i tots actuar de manera sostenible”, ha explicat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa