El restaurant Aürt, del xef de Terrassa Artur Martínez, conserva l’estrella Michelin. La distinció s’ha fet pública en la gala de lliurament d’aquest dimarts, que ha tingut lloc al Palau de les Arts de València.

La justificació de la Guia

“No solem veure alta cuina als lobbies dels hotels, una zona habitualment de pas, per això la proposta del Hilton Diagonal Mar Barcelona… ens ha sorprès enormement! El xef Artur Martínez, que ja va ostentar una Estrella MICHELIN al desaparegut Capritx (Terrassa), està trencant motlles a Barcelona, ​​ja que ha concebut un espai modern i informal, amb dues barres i algunes taules, per poder menjar mentre acaben els plats davant dels seus ulls. La filosofia? Busca, normalment sobre la base d’un binomi de productes de temporada, reinterpretar conceptes tradicionals amb tècniques actuals. La proposta, a més, es completa amb MA’I (“I’am” al revés), una zona dedicada al món de les begudes (fermentats, destil·lats i infusions) amb què també fa una picada d’ullet a la seva família.

Millor restaurant d’hotel

Aürt ja ha estat nomenat fa poc Millor Restaurant d’Hotel a Espanya 2021 Terrassa. “És un altre bonic reconeixement (que se suma a tants altres en només dos anys) que ens impulsa a seguir treballant amb il·lusió i intensitat. Moltes gràcies als World Culinary Awards i a tots els qui feu possible que el nostre projecte segueixi creixent”, escriu al seu mur de Facebook Artur Martínez, el xef i principal responsable de la distinció.

Aürt s’ubica a l’Hotel Hilton Diagonal Mar de Barcelona. Aürt és una paraula que expressa perfectament l’”exotisme de proximitat” que inspira la cuina d’Artur Martínez. Aparentment exòtic, és un terme català sense traducció que significa anar a xocar bruscament contra alguna cosa. Curt, rotund i directe. És un nom poc conegut i poc utilitzat. El mot data del segle XIII i el seu origen és incert, probablement preromà i indoeuropeu, d’una base molt desenvolupada en celta. Un arrelament lingüístic com el d’Artur amb els seus orígens. A més a més, ambdós comparteixen les mateixes lletres. La dièresi (¨) simbolitza un 2.0, igual que l’obsessió del xef per a evolucionar.

Tant assaig com funció es desenvolupen en ple lobby de l’Hotel Hilton Diagonal Mar, a la vista de tothom. Cuinen la majoria de plats en les mateixes dues taules que alberguen un total de 15 comensals.

Per aquesta projecte, Artur Martínez va recuper part de l’equip de l’última etapa a Capritx de Terrassa i membres d’altres etapes. Joves professionals compromesos amb la seva professió. A més a més, s’incorporaven professionals de gran experiència, tècnica i projecció.

Les millors frases d’Artur Martínez

“La passió és al mateix temps les ales i la llosa. El nostre secret ha estat volar sense moure’ns del terra.”

“El negoci familiar és un univers que només tu entens, encara que només a estones”

“El primer impuls del bon cuiner ha de ser dominar l’intern en lloc de descobrir l’extern”

“Tenim un seriós problema si es valora més l’embolcall que el regal”

“Hem de reeducar al client. En l’alta gastronomia no tot són focs artificials.”

“En l’ombra hi ha una bellesa oculta. De vegades la llum és encegadora”

“Un cuiner sense recursos dóna per a molt si veu en el límit un repte”

“El bon cuiner és un rebel amb causa”

“Els discursos no han de tenir coartada. La millor cuina és una orgia de proves”

La història

La família de l’Artur Martínez regentava El Buen Gusto, un senzill bar fundat pels seus avis el 1952, a un barri de Terrassa. A principis dels anys 70 els seus pares es fan càrrec del negoci i complementen l’oferta del menú, tapes senzilles i entrepans, amb una tenda de pollastres a “l’Ast” i menjars per emportar .Creix en un ambient hoteler. Després de cursar estudis de cuina i treballar en diferents conceptes, decideix l’any 2002 amb el seu germà Juanjo i els seus pares, transformar l’antic bar en un petit restaurant gastronòmic al que anomenen Capritx.

Les estrelles catalanes

Catalunya compta amb 65 estrelles Michelin en 50 establiments, segons s’ha fet públic en la gala de lliurament d’aquest dimarts, que ha tingut lloc al Palau de les Arts de València. Alhora, la guia vermella ha decidit que Atempo, l’últim restaurant que el xef Jordi Cruz ha obert a Barcelona, recuperi l’estrella que havia perdut en traslladar l’establiment el juny passat de La Fortalesa de Sant Julià de Ramis a la capital catalana. Aquest establiment es converteix en l’única novetat catalana del palmarès de la tradicional gala gastronòmica itinerant.

En total, la selecció del 2022 de la guia vermella inclou 1.362 restaurants a Espanya, Portugal i Andorra, entre els quals hi ha 11 establiments amb tres estrelles, 40 amb dues, 211 amb una i 284 Bib Gourmand.PEUGEOT LÍDER A ESPANYAAra et regalem l’impost de matriculacióPATROCINAT PER PEUGEOT

Així les coses, els restaurants que gaudeixen d’alguna estrella Michelin a Catalunya són:

3 estrelles

  • ABaC (Barcelona)
  • El Celler de Can Roca (Girona)
  • Lasarte (Barcelona)

2 estrelles

  • Angle (Barcelona)
  • Tic (Corsà, Girona)
  • Cinc Sentits (Barcelona)
  • Cocina Hermanos Torres (Barcelona)
  • Disfrutar (Barcelona)
  • Enoteca (Barcelona)
  • Moments (Barcelona)
  • Miramar (Llançà, Girona)
  • Les Cols (Olot, Girona)

1 estrella

  • Alkimia (Barcelona)
  • Atempo (Barcelona)
  • Aürt (Barcelona)
  • Caelis (Barcelona)
  • Can Jubany (Calldetenes, Barcelona)
  • Ca l’Enric (La Val de Vianya, Girona)
  • Can Bosch (Cambrils, Tarragona)
  • Castell Perelada (Perelada)
  • Deliranto (Salou)
  • Dos Palillos (Barcelona)
  • Els Casals (Sagás, Barcelona)
  • Els Tinars (Llagostera, Girona)
  • Emporium (Castelló d’Empuries, Girona)
  • Estany Clar (Cercs, Barcelona)
  • Fogony (Sort, Lleida)
  • Hisop (Barcelona)
  • Hofmann (Barcelona)
  • Koy Shunka (Barcelona)
  • L’Aliança 1919 d’Anglès (Anglès, Girona)
  • LAntic Molí (Ulldecona)
  • La Boscana (Bellvís)
  • La Cuina de San Simón (Tossa de Mar, Girona)
  • La Fonda Xesc (Gombrén, Girona)
  • Les Magnòlies (Arbúcies, Girona)
  • Les Moles (Tarragona)
  • L’Ó (Sant Fruitós de Bages, Barcelona)
  • Lluerna (Santa Coloma de Gramanet, Barcelona)
  • Malena (Lleida)
  • Massana (Girona)
  • Oria (Barcelona)
  • Quatre Molins (Cornudella de Montsant, Tarragona)
  • Rincón de Diego (Cambrils, Tarragona)
  • Sala (Olost, Barcelona)
  • Tresmacarrons (El Masnou, Barcelona)
  • Villa Retiro (Xerta, Tarragona)
  • Via Veneto (Barcelona)
  • Xerta (Barcelona)

Nou comentari