MónTerrassa
Atenció, activat el Pla d’Emergència de Terrassa per vents molt forts

Pareu molta atenció avui perquè les ratxes de vent poden ser espectaculars. Protegiu-vos i vigileu. L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha activat en alerta el Pla d’Emergència Municipal davant la previsió de forts vents a la ciutat. Atenent els avisos enviats pel Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT), i d’acord amb les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya. El vent bufarà de component oest, amb predomini del nord-oest al Pirineu i del ponent a la resta. Al Pirineu el llindar d’avís s’assolirà sobretot a les cotes altes.

El CECAT ha comunicat que el Servei Meteorològic de Catalunya informa que es manté la previsió de ratxes màximes que poden superar els 72 km/h, i s’ha ampliat i reforçat aquesta previsió per a algunes comarques.

En concret, a la comarca del Vallès Occidental el nivell de perill per aquest divendres dia 10 de desembre és moderat des de la 01 fins a les 07 hores i a partir d’aquí s’eleva a nivell alt fins a les 19 hores. El CECAT ha activat el pla especial d’emergències per risc de vent (VENTCAT) en fase d’alerta a tota Catalunya.

Consell d’autoprotecció en cas de fortes ventades: https://www.terrassa.cat/com-actuar-en-cas-de-fortes-ventades

Podeu seguir tota la informació a través del Twitter d’Emergències [email protected]

Predicció general per Catalunya

S’espera precipitació al Pirineu, i és probable a altres punts de l’extrem nord del país. Serà continuada i extensa, sobretot fins a mig matí i de nou a partir de migdia. A banda, a partir del final del matí són probables alguns ruixats locals a punts del sud de la Costa Brava i nord del litoral i prelitoral central, així com al massís del Port. La precipitació serà d’intensitat feble, o localment moderada, i s’acumularan quantitats minses o poc abundants, si bé hi haurà acumulacions entre abundants i molt abundants al vessant nord del Pirineu on al llarg de tot l’episodi podran acumular quantitats extremament abundants (més de 100 mm). La cota de neu de matinada rondarà els 1.400 metres, si bé localment rondarà els 1.200 metres. A partir del matí baixarà de nou, fins als 1.100 metres a migdia i fins als 800 metres al final del dia. S’acumularan gruixos de neu superiors als 60 cm de neu nova per sobre de 2.200 metres al llarg de tot l’episodi.

Temperatura lleugerament o moderadament més alta, tret del Pirineu on quedarà semblant al centre del dia. La mínima es mourà entre els -1 i 4 ºC al Pirineu i Prepirineu, entre els 1 i 6 ºC al quadrant nord-est, entre els 3 i 8 ºC a la resta de l’interior, i entre els 6 i 11 ºC a la resta del litoral. La màxima voltarà entre els 13 i 18 ºC al litoral, al prelitoral i ponent, i entre els 9 i 14 ºC a la resta, localment més baixa al vessant nord del Pirineu.

El vent bufarà de component oest fins a migdia i de components nord i oest a partir de llavors. Serà entre fluix i moderat amb cops forts, i alguns molt forts a la meitat sud, altiplà Central i als cims del Pirineu, així com la tramuntana a l’Empordà a partir de migdia. A banda, hi haurà intervals de vent fluix i de direcció variable a punts del quadrant nord-est.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Gironi. a desembre 10, 2021 | 07:48
    Gironi. desembre 10, 2021 | 07:48
    Benvolguts, aixó del canvi climàtic esta, entre moltíssimes altres coses, fent que el vent, que fins ara era privatiu d'altres comarques del País, s'extengui a indrets on era desconegut. Considereu que, un vent de 70 km per hora, a l'Empordà és un oreig suau. Fins no fa gaire anys no s'havien pogut enregistrar ràfegues de més de 200 km, hora (era el límit dels aparells registradors) però ara se'n porten enregistrades un grapat, la més forta de 217,8. Km hora. Ja ho sabeu, doncs. A prendre precaucions i adaptar-se com ho hem fet els d'altres contrades. I sense esverar-se.
  2. Icona del comentari de: Observador a desembre 10, 2021 | 08:43
    Observador desembre 10, 2021 | 08:43
    Fixeu-vos en la fotografía, en el poquíssim arrelament dels arbres caiguts. No és gens estrany que caiguéssin.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa