MónTerrassa
Assassinat amb traïdoria però sense acarnissament
  • CA

El jurat popular considera que el cas de la mort de Mònica Borràs a mans de la seva ex parella Jaume Badiella es tracta d’un assassinat amb traïdoria, però sense acarnissament. Així ho han exposat els seus nou membres aquest matí a la sala de vistes número 2 del jurat de l’Audiència de Barcelona, on s’ha dut a terme la lectura del veredicte. Els seus nou membres han declarat culpable per unanimitat Badiella d’un delicte d’assassinat amb traïdoria, però descarten que hi hagués acarnissament, ja que no poden demostrar si la víctima va patir més del necessari.

El portaveu dels nous membres del jurat ha explicat davant de la sala que han aprovat per majoria -7 vots a favor i 2 en contra- que la víctima no va poder preveure l’atac amb la destral i que per tant no es va poder defensar, motiu pel qual apunten que sí que hi va haver traïdoria. El mateix Badiella va confessar en la seva declaració que mentre la colpejava amb la destral, ella es va ajupir per intentar protegir-se amb les mans, sense mostrar cap tipus de defensa.

En canvi, el jurat ha descartat que hi hagués acarnissament, perquè consideren que no pot quedar demostrat. L’informe forense no permet determinar si la víctima va morir just al primer moment de l’atac, o pel contrari, si va morir quan va quedar estesa al terra i va ser conscient dels cops de destral fins el final. Així doncs, apunten que no es pot saber si Badiella li va provocar un dany innecessari al matar-la amb la destral.

El jurat també ha aprovat que el terrassenc no pateix cap tipus de trastorn psicològic i que sabia que amb aquell atac li estava provocant dany a la seva ex parella. A més, han declarat que no va mostrar voluntat de col·laboració en cap moment previ a la troballa del cadàver al pati de casa, ja que fins i tot va simular que Borràs havia desaparegut i mostrant-se reticent a entregar els objectes personals d’aquesta posteriorment.

El crim

Badiella va colpejar a Borràs amb una destral al crani i al coll, la va enterrar al pati de la casa del carrer Volta de Terrassa que compartia la parella, i va anar a denunciar la seva desaparició a la policia l’agost del 2018. “Vam discutir, em va començar a tirar coses en cara, es va anar enfadant, i es va aixecar per anar al bany. La vaig empènyer dins del lavabo, vaig agafar el primer que vaig trobar a prop, i dins el lavabo la vaig començar a picar amb una destral fins que va caure a terra”, va explicar l’acusat en la seva primera declaració al judici, afegint que va ser “un moment de desesperació”. No va ser fins el juny de 2019 que els Mossos d’Esquadra van trobar el cos de la víctima enterrat al jardí, moment en què l’acusat va confessar el crim.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa