MónTerrassa
L’assassí de la destral demana perdó
  • CA

L’acusat d’haver assassinat a la seva ex parella amb una destral a Terrassa ha demanat disculpes als familiars, amics i persones properes de Mònica Borràs, així com a totes aquelles persones a les que ha pogut “causar dolor” amb la seva mort. “Vull demanar perdó als familiars directes i amics”, ha declarat Jaume Badiella en la cinquena sessió del judici, on ha mostrat el seu penediment davant del jurat. També ha expressat que “no va ser una mort justa” i que la terrassenca no en tenia la culpa.

Durant la sessió celebrada aquest matí a la sala de vistes número 2 del jurat de l’Audiència de Barcelona, s’han presentat els informes finals del Ministeri Fiscal, l’Acusació Particular i la Defensa. Posteriorment, el magistrat ha cedit la última paraula al terrassenc per tal que afegís qualsevol apunt que no hagués dit en el moment de la seva primera declaració.

Badiella s’ha aixecat del banc dels acusats i s’ha desplaçat al centre de la sala per parlar, sense les manilles posades, on ha escollit quedar-se dret enlloc de seure. Ha declarat amb la veu tallada, fent moltes pauses, i costava que li sortissin les paraules. Vestit amb el mateix jersei gris obert pel coll que duia ahir, amb pantalons beix clar, sabates esportives fosques i amb l’abric posat, ha fet una última declaració de poc més de dos minuts.

“La Mònica evidentment no en tenia la culpa. Sóc conscient que he matat a una persona innocent. La seva mort no és justa, però que s’entengui que el que vaig viure jo tampoc no ha sigut just”, ha exposat amb la veu tallada. I ha afegit: “He causat dany i dolor a familiars directes i amics, vull demanar perdó”. L’acusat ha mostrat d’aquesta manera el seu penediment davant del jurat, qui el proper dilluns 14 de febrer entregaran el veredicte. 

El crim

Els fets va tenir lloc el passat 7 d’agost del 2018 al pis del carrer Volta que compartia la parella. Badiella va colpejar a Borràs amb una destral al crani i al coll, la va enterrar al pati de casa, i va anar a denunciar la seva desaparició a la policia. “Vam discutir, em va començar a tirar coses en cara, es va anar enfadant, i es va aixecar per anar al bany. La vaig empènyer dins del lavabo, vaig agafar el primer que vaig trobar a prop, i dins el lavabo la vaig començar a picar amb una destral, fins que va caure a terra”, va explicar l’acusat en la seva primera declaració al judici, afegint que va ser “un moment de desesperació” i que en cap cas es tractava d’un assassinat premeditat. No va ser fins deu mesos més tard, el juny de 2019, que els Mossos d’Esquadra van trobar el cos de la víctima enterrat al jardí, moment en què l’acusat va confessar el crim.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa