MónTerrassa
Arriba el concurs de Grimpaires de Matadepera
  • CA

El Gran Concurs de Grimpaires a la Plaça de Cal Baldiró de Matadepera és un dels actes centrals de les festes de Sant Sebastià. Un concurs que es realitza des del 1975 i que amb agilitat, tècnica i experiència tothom busca el mateix: el pernil. A les 10 del matí s’obriran les inscripcions que es tancaran a l’arribar el centenar d’inscrits.

Al concurs, es començarà amb els deu millors grimpaires classificats en el concurs infantil de la setmana anterior.

A continuació, la resta de categories, i s’acabarà amb els millors grimpaires dels anys anteriors. Les categories són: 10-15 anys (categoria mixta) i els guanyadors del pi dels nens; a partir de 15 anys (masculina) i a partir de 15 anys (femenina). El primer classificat de cada categoria rebrà un pernil. Els grimpaires estaran encordats i assegurats pels experts alpinistes.

Com en altres anys, la Germandat oferirà durant tot el matí el reconfortant “caldo de Sant Sebastià” i un petit tast de “menuts de porc i seques”. D’aquesta manera, es passarà millor el fred i es recordaran aquests menjars que eren tan tradicionals anys enrere. En aquestes dates en moltes cases es matava el porc i aquests dos plats eren part de l’esmorzar habitual.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa