MónTerrassa
Una app feta a Terrassa vol protegir la salut mental durant l’embaràs
  • CA

Tenir cura de la salut mental durant el procés d’embaràs és l’objectiu d’una nova aplicació creada per dues joves emprenedores de Terrassa. Les egarenques Irene González i Estel Soto han creat una start-up amb la qual busquen, específicament, crear una xarxa de suport cap a les dones durant la maternitat. Porta per nom “Laia Contigo”, i es trobarà disponible a les botigues Play Store i App Store des d’aquest dissabte 27 de novembre.

“Volíem crear un espai des del qual poder acompanyar i cuidar les dones durant la seva maternitat, un espai en què puguin abordar un tema tant tabú com és la salut mental en aquesta etapa, perquè deixin de patir en silenci i se sentin acompanyades”, ha comentat González, psicòloga i fundadora de Laia Contigo. En aquest sentit, Estel Soto, psiquiatra perinatal i cofundadora de l’app, destaca la importància que l’aplicació aportar una perspectiva clínica, “oferim una atenció professional basada en l’evidència científica actual i, a la vegada, càlida i pròxima, sense judicis ni prejudicis, i des de l’escolta activa, la comprensió i l’empoderament”, subratlla.

L’app vol posar el focus des de la preconcepció fins al postpart, i ho vol fer oferint “informació fiable” sobre els possibles canvis psicològics i emocionals que es produeixen en les diferents etapes. Articles, vídeos i podcast ajudaran a les dones que ho desitgin a ser-ne conscients i a saber fer-los front. I a més de la informació, l’aplicació ensenyarà eines de gestió emocional, com el mindfulness, que es poden posar en pràctica des de casa; o la possibilitat de realitzar consultes per escrit o en vídeo per ser respostes per una professional especialitzada en psiquiatria perinatal. Laia Contigo també vol tenir una vessant més socialitzadora, i per això s’ha dissenyat un espai de “comunitat” anomenat “Tribu de Laia” on les usuàries podran posar en comú les seves experiències, i així sentir-se més compreses i menys soles.

Una problemàtica en augment

Les creadores de la recent empresa Laia Health SL -impulsores de la app Laia Contigo- busquen “acabar amb el silenci que rodeja la salut mental durant la maternitat”. I és que asseguren que a l’Estat espanyol, la incidència de problemes de salut mental en dones és el doble que en els homes, i que és en l’etapa perinatal un període d’especial vulnerabilitat on s’apunta que el 25% de les embarassades pateix o patirà algun tipus de trastorn mental, des de tristesa, ansietat a depressió. Es tracta a més d’un problema que va en augment, i que la gran majoria d’afectades mai arriben a ser ni tan sols diagnosticades ni tractades, amb les conseqüències que això comporta posteriorment en les etapes de gestació, part, relació amb la parella o desenvolupament neurològic i afectiu del nadó.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa